1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Judder At Speed - Not wheel Balance

Fast3000 Mar 28, 2009

  1. Fast3000

    Fast3000 Member

    103
    0
    16
    Hi Chaps,

    Im recent owner of a B7 2.0T Auto. Loverly car very good condition done 23K.

    Bought from Chigford Audi two weeks ago!. Took it for a test run and during the week and noticed vibration / judder. between 60 - 80+

    1st I thought just poor road surface, second run I figured it might be wheel balance. So had the balance done today. The front balance was off, but the problem still is there!

    I am taking the car back to the service dept on Thursday and any advice would be much appreciated.

    What do you reckon guys?:wtf:
     
  2. phill1101

    phill1101 New Member

    12
    0
    1
    Some potentially obvious but hopefully useful checks, Tyre pressures, tyre type/make/model or any items stuck in tread pattern. Hope this helps.
     
  3. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,060
    583
    113
    It wouldn't be the first time I have had to get a wheel balanced more than once to get it right however.
     
  4. MR G

    MR G Guest

    0
    0
    0
    If there is any irregular lumps or bumps in the tyre at all? It could be damage to the inside of the rim perhaps at worst. Seems a bit bizzare but are the wheel bolts all tight?
     
  5. Mr.G

    Mr.G Well-Known Member Team Sepang Audi S3

    1,434
    228
    63
    LOL nice username!

    G
     
  6. yendall24

    yendall24 Member

    571
    8
    18
    once had this on an escort it turned out to be a bent drive shaft
     
  7. Fast3000

    Fast3000 Member

    103
    0
    16
    Thanks guys,

    I will check tyre pressure etc Could be a diodgy rim. Also the tyres look fine - i had a good look when they were off - no lumps etc

    but they did check balance and check again. machine was quite advanced (if that makes any difference)

    Also by re balancing the problem is exactly the same.....

    :whip:

    Those chingford Audi guys hopefully will find its a straigtforward fix that i shouldnt pay for!

    fingerz crossed
     
  8. MR G

    MR G Guest

    0
    0
    0

    :ohmy: Sorry chap, I didn't realise there was a MR G already on this forum, that said I should have figured there would be more than one of us.... did you want me to change my username?

    My MR G, so it happens is my initials lol.

    Mike
     
  9. Fast3000

    Fast3000 Member

    103
    0
    16
    Audi Chingford had my car for a day. And they sorted it! Turns out the new Avons they used were faulty and they replaced them with two new Bridgstones. really happy with that and the problem is sorted!!

    Thanks:rock:
     

Share This Page