1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Jetex filter install help please!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Ginge, Feb 2, 2011.

  1. Ginge

    Ginge It's never fast enough !

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Right so iv'e installed the jetex cone from Bill (Thanks!!) and it is awesome! :)

    However there is a pipe that came off the air box that im not sure what to do with :) any help please

    [​IMG]

    ^^ overview

    [​IMG]

    ^^ actual pipe :)
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. superkarl

    superkarl MAN OF STEEL

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    8,311
    Likes Received:
    1,541
    weird i've never seen that before
     
  4. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    732
    secondary air i think just buy a little filter to go on it .....done
     
  5. finesse

    finesse Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    2,811
    Likes Received:
    10
    it's a mystery :)
     
  6. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    17,796
    Likes Received:
    2,215
    Looks like your S3 is a non ESP APY so that would be the SAI pipe... you will need a little filter (crankcase filter or similar) as Dave has mentioned or just do an SAI delete...

    <tuffty/>
     
  7. g10chy

    g10chy Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    I don't have that either!
     
  8. Ginge

    Ginge It's never fast enough !

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Thanks guys :) whats the advantages of the sai delete, can I just block the end or will that cause problems ?

    thanks again :)
     
    #7 Ginge, Feb 2, 2011
    Last edited: Feb 2, 2011
  9. coyle

    coyle From Show... to GO

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    435
    Likes Received:
    1
    I have the same issue, mines just like urs in the picture.
    Il need to get a filter or something as said above.
    Mines APY with ESP
     
  10. Ginge

    Ginge It's never fast enough !

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    What happens if i dont put a filter on it ??
     
  11. DJ_Troopa

    DJ_Troopa K1 Driver

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    1,744
    Likes Received:
    14
    Breather filter will do the job.
     
  12. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    732
    Well it was filtered in the airbox so you need to filter it to stop **** getting into the secondary air pump....or delete it altogether
    they have them on APY with esp too, yes
     
  13. s3_kev

    s3_kev Stage2'd!!!!!!

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    2,002
    Likes Received:
    21
    correct all APY's have secondary air system ESP and Non ESP
     
  14. Ginge

    Ginge It's never fast enough !

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Thanks for all the help once again guys, all sorted with a little 28mm cone filter off fleabay :)
     
  15. coyle

    coyle From Show... to GO

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    435
    Likes Received:
    1
    I just did an SAI delete intstead :)
    Ive got a 3" tip from bill, then my jetex is straight on the MAF,but this leaves the jetex a few inches from the wing.
    So id like abit of silicone between the MAF and the filter, maybe just 2inches long.

    My question is, internal diameter of the hose needed?
    I thought 80mm would go on the maf and filter, my mate thought 76mm?
    Any ideas?
     
  16. Welly

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    120
    ESP APY engines have them as well dude to be fair.

    Mine did, many moons ago....
     
  17. coyle

    coyle From Show... to GO

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    435
    Likes Received:
    1
    Yep, mines APY ESP, all APYs have SAI


    (enough use of 3letter abreviations?!)
     
  18. s3gazz

    s3gazz Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    83
    how much are the jetex filters anyone iv forgot tar
     
  19. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    732
    £45...ish
     
  20. coyle

    coyle From Show... to GO

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    435
    Likes Received:
    1
    £62-£64 delivered from bill
     
  21. audi_a3_turbo

    audi_a3_turbo Member

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    sorry whos bill? lol
     
  22. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. s3gazz

    s3gazz Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    83
    cheers everyone
     
  24. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    17,796
    Likes Received:
    2,215
  25. coyle

    coyle From Show... to GO

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    435
    Likes Received:
    1
    Anyone know the size of silicone i need??
     
  26. Prawn

    Prawn My other car is a MINI!!!!

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    10,426
    Likes Received:
    1,993
    80mm :)
     
  27. coyle

    coyle From Show... to GO

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    435
    Likes Received:
    1
    Is there a decent way to sort out a cold air feed? as the one which was used on the standard airbox isn't great with a jetex in its place.
     
  28. fran-s3

    fran-s3 Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,103
    Likes Received:
    2
    I believe Jabba do an enclosed unit/case that installs in the original airbox mounts.... Would be curious to know if they still do it, may give them a call.
     
  29. JS1500

    JS1500 Howdy

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    1,167
    Likes Received:
    9
    Try working with helicopter manuals, it's an abbreviation nightmare!
     

Share This Page