1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is this the correct temp sensor?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by barters3, Nov 18, 2009.

  1. barters3
    Offline

    barters3 Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2009]
    Hi, I have a s3 amk and i need to replace the temp sensor can anybody confirm if this is the correct one for my car thanks.
    [​IMG]
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. AwesomeSarah
    Offline

    AwesomeSarah Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Messages:
    726
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2009]
    Hi
    Yes that looks right
    059 919 501A 4 pin green one
    The old one tends to be black

    I have seen a very very rare couple that are different , but 99.9% are that one
    Sarah
    #2
  4. Carl Gibson
    Offline

    Carl Gibson Member

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2009]
    Does you temp take ages to go up, as i have this problem, leave the car running and after about 5 mins of running the gauage starts to rise...
    #3
  5. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    117
    [Nov 18, 2009]
    That looks like an eBay special to me.... same as mine! lol.
    #4
  6. subby
    Offline

    subby Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2009]
    ive got this problem, it does warm up but rarely gets to 90. Ive just changed my temp sensor, but no difference. so im 99% sure its the stat which im changing on the weekend, i will report back.
    #5
  7. steviet
    Offline

    steviet Member

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2009]
    Yeah its my Temp Coolant Sensor.Anyone wanna buy it off me?..brand new!!
    #6
  8. Carl Gibson
    Offline

    Carl Gibson Member

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2009]
    Ohh mine get to 90 and sits there happly but just takes about 5 mins to get there...
    #7
  9. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    117
    [Nov 19, 2009]
    Mine takes a fair old while to warm up, about 10 ins of driving, more on a cold day and I've replaced both the stat and the CTS. I guess thats just the way it is with mine.

    It does get to 90 though, and before I changed the stat it used to never get there. Change your stat for sure!
    #8
  10. S3KO4
    Offline

    S3KO4 Member

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Messages:
    850
    Likes Received:
    2
    [Nov 19, 2009]
    It's more likely To be thermostat rather than temp sensor, do a search here, they tend to get stuck with a small gap letting coolant To go around before the engine war
    s up
    #9
  11. finesse
    Offline

    finesse Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    2,811
    Likes Received:
    10
    [Mar 4, 2010]
    #10
  12. Keeno
    Offline

    Keeno Spooly Spooly Boosty Boosty!

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    [Mar 4, 2010]
    Heard them of them a few times before, never used them though. Don't think it'll be agenuine part...
    #11

Share This Page