1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

is it just my fan?

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by a4sean, Oct 30, 2008.

  1. a4sean

    a4sean New Member

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi there.
    Thought I would post up here before wading through various parts with my hard earned cash!
    The fan on my 98 1.8t has always been a little 'temperimental' but has got even more so of late. You can have the CC on full chat and get nothing then half way through your journey it can cut in and start working then sometimes won't work at all?
    Any advice muchly appreciated :thumbsup:
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. ALPINE

    ALPINE Yes its diesel, now cry u lost

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    2
    my fan is on all the time. have you checked all connections and wires? tis all i can advise as i have not come accros this prob! (yet) lol
     
  4. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,543
    Likes Received:
    291
    This is how mine started. Sometimes it works sometimes it doesn't. Sometimes I hit a bump and it comes on. Other times it's on but as everthing arms up the motor slows down and barely blows despite being on full chat. Sometimes it makes clicking sounds.

    I just got a new unit from ECP for £88
     
  5. a4sean

    a4sean New Member

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    what a new fan motor? is this the part that is behind the glove box?
     
  6. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,543
    Likes Received:
    291
    Yep.

    GSF sell a pattern one on Flea Bay for £40 but I opted for the Valeo item
     
  7. ALPINE

    ALPINE Yes its diesel, now cry u lost

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    2
    lmfao... i thought you ment the engine fan! lol





















    ill get beck in my corner!
     
  8. Siena

    Siena Active Member

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    2,626
    Likes Received:
    5
    Yes, sounds like the carbon brushes on the fan motor are worn.
     
  9. rasA4

    rasA4 Four Rings Mafia Specialist

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    3,103
    Likes Received:
    1
    Have you tried using VAG COM to see/clear any errors?

    the clicking sounds i experienced was one of the 3-4 motors under the centre console, for example Temperature regulator motor and flap positioning motor and a few more i cant remember.

    But these rarley go wrong, i had an issue with the temperature which was fluctating hot and cold what i done was disconnect it from the motor started the car then plugged it back it seems to clear it.
     
  10. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,543
    Likes Received:
    291
    The click I was experiencing went up and down with the fan speed so I'm pretty sure the motor is kapput
     
  11. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,543
    Likes Received:
    291
    The click I was experiencing went up and down with the fan speed so I'm pretty sure the motor is kapput. Just got to my mums place to change it so will see how it goes
     

Share This Page