1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ipod connection

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by L60N, Mar 14, 2008.

  1. L60N
    Online

    L60N Guest

    Hey guys,

    How do i work this ipod in my glove box?

    Its plugged in, and the unit recognizes its there saying "Aux input coinnected" But i cant figure out how to play tracks?

    Im not too bothered right now, i prefer the sound of my engine TBH!!!! :jump:
    #1
  2. Amchlolor
    Offline

    Amchlolor Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2005
    Messages:
    5,604
    Likes Received:
    3
    In my colleagues' Golf and A3, the display changes to 'CD' and you just skip between tracks like you would a CD.
    #2
  3. JimmyJames
    Offline

    JimmyJames Jas.

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Yip should just show up as CD 7 through 12(Does on Symphony6). 7 through 12 as playlists but 12 is all.
    #3
  4. L60N
    Online

    L60N Guest

    Mines the CD nav, it says "external media source active" but no matter what buttons i bash, nothing happens??

    A side side note, i dont have ANY playlists. Do i need to create one? Or should it just be able to select from albums??

    Many Thanks

    Leon
    #4
  5. MarcQuinlivan
    Offline

    MarcQuinlivan Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    2
    CD1-5 are the first five playlists and CD6 is all tracks. If you don't have any playlists then the first 5 "discs" will be blank.

    When you say "CD Nav" what model is that? The RNS-E is DVD based. Is the RNS-Low CD based?
    #5
  6. L60N
    Online

    L60N Guest

    It is the CD based NAV.

    Only specced it for the Shark fin fitting. I plan to flog the CD based and retro fit the DVD based system.

    Regards
    #6
  7. Kontraband
    Offline

    Kontraband Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    0
    L60N, you should have some playlists yeah... I have 4 and it comes up disc 1 - 6.

    Always seems to start playing Disc 6 tho which is everything...

    bit annoying that it doesnt show the playlist name or anything but then I knew it wouldnt...

    also, is there a way to get the CD Mix option (i.e. Ipod shuffle) to stay on??


    EDIT>> Also...
    And does the MODE button do anything on a FBMFSW with GSM prep?? I would have thought it changed from radio to ipod to cd etc etc??
    #7
  8. MarcQuinlivan
    Offline

    MarcQuinlivan Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    2
    Wait... do you have an AUX port next to the handbrake? I suspect you may do, and this is what the "Aux input connected" message is about. Perhaps your head unit does not recognise the iPod interface.
    #8
  9. dalepearson
    Offline

    dalepearson Member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Do the new Audi Head Units recongise CD text, or iPod txt?
    #9
  10. Kontraband
    Offline

    Kontraband Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    0
    nope...

    we.., maybe cd text...but not ipod info:mad:
    #10
  11. I'mRonBurgundy?
    Offline

    I'mRonBurgundy? Lets make that kitten purr...

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    I've not got any playlists on my i-pod. I just stick it on shuffle and like the posts before, use the CD track selection buttons.
    #11
  12. Kontraband
    Offline

    Kontraband Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    0
    I cant leave it on shuffle cause I listen to my ipod when I go to sleep and I dont want those tracks playing when Im driving!! ;)
    #12
  13. Shades
    Offline

    Shades Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    583
    Likes Received:
    0
    Do you have an aux jack (that plugs into the iPods headphone socket) or an interface plug (like the one you use to plug into the iPod when connecting to a computer)?

    If it is an aux jack (which some hardware can detect, just like SCART TVs can detect a signal for example, which may also explain the "external media source active" message) you will need to control the iPod using the iPod itself.

    If you have a interface plug, which enable control via the HU, you need playlists on your iPod as this is what the HU treats (or is fooled into using by the interface) as virtual CD's. You can have up to 5 individual playlists which will be indexed alphanumerically (and distributed across buttons 1 - 5 on your HU) while button 6 will play all the audio files on your iPod.

    For example you would name your playlists...

    1 - Driving
    2 - Stuff the missus likes!
    3 - Kids stuff!
    4 - Rock
    5 - Jazz Flute

    ...and they would directly relate to buttons 1 - 5 on the HU.

    For an explanation as to why the current HU's don't display track titles etc please see here: http://www.audi-sport.net/vb/showpost.php?p=474563&postcount=11
    #13
  14. L60N
    Online

    L60N Guest

    Hi guys.

    Thanks for all your replies, i've just got back from the lakes!!

    Awesome driving experience, the car was just loving those twisties :D

    I just need to spend a bit more time with it, learning where the sweet spot for the boost in in various gears!!

    I sussed the ipod out, I created a few playlists and they were selectable through CD 1-6.

    Shame there is no tracklisting though :sorry:

    As a side note, i may not upgrade to the RNSe afterall, the CD nav is pretty nifty, although M's voice is a bit Churchill :hi:
    #14
  15. JamS3
    Offline

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    12
    I'd def consider the RNS-E upgrade just for all the other poss functions, TMC live traffic info, SD card slots (up to 8GB of music with full tracklisting and album names etc visible on the DIS), telephone on the screen, poss TV/DVD function if you connect it, bigger full colou screen looks so much nicer!

    Give it a thought....
    #15
  16. L60N
    Online

    L60N Guest

    Well the tracklisting could just about swing it for me to be honest. Thats about the only thing im sorely missing.

    The CD based system has TMC too. :)
    #16

Share This Page