1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Intermittment Bulb out warning

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by jdp1962, Aug 14, 2013.

  1. jdp1962
    Offline

    jdp1962 Grumpy Old Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    5,955
    Likes Received:
    880
    [Aug 14, 2013]
    I started the car today, and the DIS bleeped to report a dead front near-side side-light bulb. Went and looked and sure enough, it was out. Set off on the journey, and after a few minutes, the DIS reverted it its normal radio display. Thought no more about it, other thyan to wonder if I had a spare bulb in the shed for whan I got home. When I started the car to come home, no bleep from the DIS. Went and looked, and the bulb was working perfectly.

    I have a vague recollection this has happened before. Anyone else experienced intermittment dead bulbs that spring back to life?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 23, 2014]

  3. ukdan
    Offline

    ukdan Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    [Aug 14, 2013]
    Sometimes the filament in the bulb becomes detached causing an open circuit.
    Go over a bump etc. And the filament may have flicked back closing the circuit.
    Or it could be a loose connection.
    Change the bulb and see how it goes.
    #2
  4. A4_MaJiK
    Offline

    A4_MaJiK Azeem

    Joined:
    Jul 18, 2012
    Messages:
    875
    Likes Received:
    99
    [Aug 14, 2013]
    I get this with my LED numberplate light units on cold morning start ups although it disappears as soon as the engine is running.
    #3
  5. jdp1962
    Offline

    jdp1962 Grumpy Old Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    5,955
    Likes Received:
    880
    [Aug 14, 2013]
    Cheers, Dan
    #4
  6. jdp1962
    Offline

    jdp1962 Grumpy Old Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    5,955
    Likes Received:
    880
    [Aug 14, 2013]
    I had that a couple of weeks ago. Closer inspection revealed I hadn't seated my LED replacements properly, and one was slipping out of the housing. Two minutes with a small screwdriver and all was good
    #5
  7. Paul B7
    Offline

    Paul B7 Active Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    611
    Likes Received:
    33
    [Aug 14, 2013]
    I had exactly the same experience with the rear number plate light on my Avant that I chased on and off for two years. In the end the bulb blew, I replaced it and it has never reappeared, Good luck its very frustrating .
    #6

Share This Page