1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Intermittent brake warning light on DIS when firing up my 2005 A4- B7

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by psychopomp1, Dec 13, 2012.

  1. psychopomp1
    Offline

    psychopomp1 Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    13
    [Dec 13, 2012]
    Hi
    Every now and again (say 2-3 times a month) immediately after switching on the engine, i get the red brake warning light on the DIS but it always goes away after a second or two. Reading the manual this should happen if you attempt to drive the vehicle with the handbrake still on but obviously in my case the car is stationary. Any idea why this happens? The car is going to the Audi garage tomorrow for something else so i'll ask them to take a look at this as well.
    Thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. Gazthesparky
    Offline

    Gazthesparky Member VCDS Map User

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    195
    Likes Received:
    12
    [Dec 13, 2012]
    I had a similar problem with my passenger side rear light.

    The indercator bulb went so took the light out to change the bulb. I wasn't sure which holder it was and disturbed the red rear bulb instead. I changed the indercator all was ok but every so often I would get a dis warning me the passenger rear light not working.

    I would get out and tap the light and it would work. This went on a few weeks and then I got fed up of it so changed the bulb and since then no problems

    I suggest you change the bulb and check its seated correctly and succurly into the holder and light assembly
    #2
  4. psychopomp1
    Offline

    psychopomp1 Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    13
    [Dec 13, 2012]
    Thanks mate but which bulb(s) should be changed? Rear light bulbs have never been touched, i got oem bi-xenons fitted 6 months ago but this problem was happening before then.
    #3
  5. alpesh26
    Offline

    alpesh26 Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    279
    Likes Received:
    3
    [Dec 13, 2012]
    Might be worth getting your battery tested. Mine used to do this and since I changed the battery the problem went away.
    #4
  6. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,806
    Likes Received:
    500
    [Dec 13, 2012]
    as above check batt
    #5
  7. psychopomp1
    Offline

    psychopomp1 Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    13
    [Dec 13, 2012]
    thanks chaps, will ask my audi dealer to check the battery
    #6
  8. Craig Cull
    Offline

    Craig Cull Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    239
    [Dec 13, 2012]
    mine does this everything I start the car. Mines had a new battery and hasn't made a blind bit of difference. It also did it as I came off a roundabout this morning. Apparently it's something to do with the brake fluid reservoir. It needs changing. This is according to a couple of people on here. But... I've also been told its to do with the fact that there is no cover on the battery compartment. With the main wiring harness running all the way through the battery tray, apparently it can cause a short to the brake sensor when cranking over. I haven't managed to solve the problem yet as its too close to Christmas. Hope this helps :) would love to know audi's conclusion
    #7
  9. Gazthesparky
    Offline

    Gazthesparky Member VCDS Map User

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    195
    Likes Received:
    12
    [Dec 14, 2012]
    Hi I've just re read the original post. I obvuisily didn't read it correctly the first time lol I thought that it was refuring to the bulb out warning on the DIS. In actual fact I see that it's refuring to the red warning on the dis.

    My previous post was refuring to the bulb out warning in the dis. Sorry to cause any confusion
    #8
  10. ctd
    Offline

    ctd Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    [Dec 14, 2012]
    mine does it now and again, checked everything and can't find a problem, sounds like a common problem so not that bothered about it now, just check fluid levels every couple of weeks just in case
    #9
  11. d4dubs
    Offline

    d4dubs New Member

    Joined:
    Jul 24, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    [Sep 30, 2013]
    I get this also on my avant.. Had pads checked as thought it may be warning on them getting low... They had at least 50% of meat left. I also don't have a cover over the battery and notice this happening in the mornings mostly.
    #10
  12. V6 Quatt
    Offline

    V6 Quatt Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    838
    Likes Received:
    125
    [Oct 1, 2013]
    Check fluid levels
    #11
  13. Av4nt
    Offline

    Av4nt Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    1,030
    Likes Received:
    220
    [Oct 1, 2013]
    Mine does this sometimes too. I dont have a battery cover and ive had both rear and front discs/pads changed very recently so battery cover or brake fluid level maybe the answer i guess
    #12
  14. A4_MaJiK
    Offline

    A4_MaJiK Azeem

    Joined:
    Jul 18, 2012
    Messages:
    870
    Likes Received:
    98
    [Oct 1, 2013]
    I get the yellow '(O)' brake pad warning symbol come up sometimes (probably once a month) even though my brake pads aren't low. I have the battery cover fitted and my brake fluid level is fine.
    #13
  15. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,806
    Likes Received:
    500
    [Oct 1, 2013]
    whats with the battery cover ?
    the beeps can be from a weak battery nothing to do with not haveing a cover
    #14

Share This Page