1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Intermittant power feed to air con compressor:-(

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by S3 Dave, Aug 5, 2010.

  1. S3 Dave
    Offline

    S3 Dave Now running on Heavy Oil

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    432
    Likes Received:
    3
    Hi Guys had a few issues with my air -con lately the compressor does not always kick in.I had it re-gassed and leak tested today and all ok. Tried to put it on and no cold air :-( My mate put a meter on and told me to turn the compressor on and off and no power going to the compressor to tell it to engage clutch. What else can i now check?? Fuses, wiring, relays anyone had similar?? Would really like to get this sorted before the bank holiday!??? Ps 1999 apy
    #1
  2. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    117
    Fuse would be my first bet...
    #2
  3. S3 Dave
    Offline

    S3 Dave Now running on Heavy Oil

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    432
    Likes Received:
    3
    Trouble is after i had left it the afternoon and went to go home it worked fine if not feckin freezing.com
    #3
  4. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    728
    s3dave to S3 Dave i will ask my ref engineer tomoz for you, he is a wiz with stuff like this..
    #4
  5. S3 Dave
    Offline

    S3 Dave Now running on Heavy Oil

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    432
    Likes Received:
    3
    @ s3dave Nice one!! its been working fine since. I hate issues like this. Found on the net that there is a pressure switch that can play up but i vag com'd the HVAC unit last night and no errors i'm thinking it could possibly be a loose connection now!!
    Hed F*k.Com
    #5
  6. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    728
    ok mate spoke to my engineer it sounds as though it is a controller issue or temp sensor in the car you can confirm this by manually trying to get the compressor to engage, by bridging the circuit like fans, so it looks like the heater panel maybe faulty what about vacuming around the sensor grill in the centre of the panel?
    #6
  7. sportstractor
    Offline

    sportstractor Chugger Regional Rep

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    2,715
    Likes Received:
    31
    you vagcommed it yet dude?
    #7
  8. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!!

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    hmmmm, air con isnt a good thing in these....suppose you'll be lucky if the compressor isnt shaaaagged
    #8
  9. S3 Dave
    Offline

    S3 Dave Now running on Heavy Oil

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    432
    Likes Received:
    3
    Yeah kind of what i was thinking. No errors on vag com though which is wierd. Have vacumed it last night so i'll have to see how it goes. workin ok at the mo, I'll be parting company with it in the next year. RS4 or 6 time soon!!
    #9

Share This Page