1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Indicators not working

Bula_82 Jan 28, 2008

  1. Bula_82

    Bula_82 Self Confessed Nightmare!

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i have a really odd fault with the A3.

    when i indicate, the green arrow comes on as it should, and the indicator, err, indicates as it should. this will only last a few seconds when the indicator arrow stops flashing and it doesn't flash at the side repeater or the headlight either.

    this happens both left and right - sometimes it doesn't work at all

    the hazzards work fine though.

    any thoughts? its driving me mad, i feel like a bit of a danger with no indicators!
    :crying:
     
  2. Freebie

    Freebie New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Sounds to me like the hazard switch m8, im sure it has a relay in it for the indicators. See if you can borrow one to try.
     
  3. James333

    James333 Member

    Messages:
    229
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    the same thing happened on my sisters audi a3, identical symptons, got a hazard switch from ash_s3, swapped it and its fine now, i think one is about 30gbp from audi, and a 5 min job if you have radio extraction keys and know where the screws and clips are for the center console cover, hope this helps
     
  4. Dave_Bayern

    Dave_Bayern Slipping at 3.5Krpm

    Messages:
    1,913
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    36
    Aaaaaaaaaaaah yeah I remember now.

    Several people have had the same problem and yes, as above, Hazard switch.
     
  5. Nilz

    Nilz Defo worth the wait :) Team Silver Audi S3

    Messages:
    11,142
    Likes Received:
    789
    Trophy Points:
    113
    Its the hazard relay, common problem.....
     
  6. Bula_82

    Bula_82 Self Confessed Nightmare!

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    lol @ dave!

    Thanks guys, i'll get that looked into :icon_thumright:
     
  7. Bula_82

    Bula_82 Self Confessed Nightmare!

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    before i start ripping the console apart, i cant find my haynes atm, but is there any guide to exactly where it is once the front is off? i have extraction keys so that part wont be an issue.

    thanks
     
  8. James333

    James333 Member

    Messages:
    229
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    sorry, a guide to where what is???:icon_thumright:
     
  9. voorhees

    voorhees Moderator Staff Member Moderator Black Edition Team Brill Red

    Messages:
    16,077
    Likes Received:
    1,908
    Trophy Points:
    113
  10. Bula_82

    Bula_82 Self Confessed Nightmare!

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    which screws amd clips which need to come out.

    i am a bit simple when it comes to fixing stuff and where as some people are happy to rip stuff apart, i like to know ecaxtly what im doing.

    i found haynes and they show cup holders, which i dont have, and not many other details :think:


    voorhees - thanks, that link is for indicators that are ticking randomly, mine arent working at all.
     
  11. James333

    James333 Member

    Messages:
    229
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    really sorry, cant remember where the clips are, its been a while since i did it, however, i just took my time and looked carefully, you can sort of feel where there is less flex so theres a clip beneath and thats where you want to pull, i went in blind and managed to do it without breaking anything so i can only suggest the same thing unless other ppl can reply with a more useful answer!! even though very vague, hope this helps a bit
     
  12. Bula_82

    Bula_82 Self Confessed Nightmare!

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    no worries, thanks James :eek:)
     

Share This Page