1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Indicators flashing fast......

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by WOLF, Jan 4, 2014.

  1. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 4, 2014]
    My indicators on the N/S are flashing fast but the back one not at all,i took the light unit out but the bulb appears to be ok........
    The bulb housing for the indicator slot doesnt seem to have power getting to it...The warning panel on the dash shows an indicator fault.

    The car is a 2002 avant b6,help appreciated.
    #1
  2. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,951
    Likes Received:
    499
    [Jan 4, 2014]
    They're obviously flashing fast to tell you one bulb is not working. Have you tried another bulb just in case? Or cleaned the connections where the bulb sits into the rear light PCB?
    #2
  3. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 4, 2014]
    Yeh cleaned the connection and tried 2 different bulbs:think: still the same.

    Side and front indicators working...........
    #3
  4. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,951
    Likes Received:
    499
    [Jan 4, 2014]
    The problem must lie in the PCB or the plug somewhere then I imagine.
    #4
  5. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 4, 2014]
    I'll take it out again tomorrow and take a look,cheers for your help james:icon_thumright:
    #5
  6. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    [Jan 4, 2014]
    A few years ago I had a similar problem on an MG Metro, turned out to be a hairline crack on the PCB, which I soldered across and it worked fine after that.
    #6
  7. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,951
    Likes Received:
    499
    [Jan 4, 2014]
    I'm sure you'll get to the bottom of it, but I have a spare PCB if it comes to that.
    #7
  8. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 4, 2014]
    Nice one james,i'll let you know my findings;)
    #8
  9. deano1978
    Offline

    deano1978 different gear

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    713
    Likes Received:
    75
    [Jan 4, 2014]
    U any leds in them?
    #9
  10. Cockney Boy
    Offline

    Cockney Boy Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    481
    Likes Received:
    6
    [Jan 4, 2014]
    WHAT !!!!!!!! I never thought that would every be typed by you
    #10
  11. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 4, 2014]

    No mate no LEDS.
    BUT ive just noticed abit of water in the light unit..........MMMMmmmm
    #11
  12. deano1978
    Offline

    deano1978 different gear

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    713
    Likes Received:
    75
    [Jan 4, 2014]
    Expected with all this rain.
    Condensation,moisture,10year old headlights.

    Ive got brand new headlights and ive got condensation.

    Ive Got some silica bags to put in the units to absorb the moisture.
    #12
  13. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 5, 2014]
    Yeh i guess so,i'll get to the bottom of this this morning hopefully.
    #13
  14. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 5, 2014]
    Took the light unit out again,more water than first thought.Cleaned the pcb up as it was all furred up on the contacts and everything now all good.......Im going to have to get a new lamp unit.

    Cheers james for the offer of pcb but everythings good:applaus:
    #14
  15. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,951
    Likes Received:
    499
    [Jan 5, 2014]
    No problem, I do have a nearside light unit. It has some scratches from memory, but I can't recall how severe. If it's of interest I can dig it out and look.
    #15
  16. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    [Jan 5, 2014]
    In my defence, I was only 20-something at the time :3sadwalk:
    #16
  17. WOLF
    Offline

    WOLF I am WOLF.......

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    270
    [Jan 5, 2014]
    If its cheap i can live with a few scratches:yes:
    #17

Share This Page