1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Indicator isuues

Discussion in 'A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)' started by notfastwes, Dec 18, 2013.

  1. notfastwes
    Offline

    notfastwes New Member

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Dec 18, 2013]
    In the last couple of days the indicators have developed a fault.
    When I indicate (either way) it will blink three then stop. That's with the stalk still in the indicate position. I am having to flick it off and on again where it will do the same.

    Will this be a relay issue or is the fault at the stalk?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. myth
    Offline

    myth Member

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    130
    Likes Received:
    2
    [Dec 19, 2013]
    I believe it's the stalk, for not sending the correct signal to the relay. Try spraying some contact cleaner where the stalk pivots. It that doesn't work, you need to remove the stalk and repair it, or replace it.
    #2
  4. notfastwes
    Offline

    notfastwes New Member

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Dec 19, 2013]
    I now believe it to be relay . While driving today when it happened I tapped the area around the hazard button and the indicator started working. I still had to do this every time I indicated though which is a bit of a pain.
    Will scan it when I have more time.
    #3
  5. elan2s
    Offline

    elan2s Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    210
    Likes Received:
    10
    [Dec 20, 2013]
    Fairly common fault on C5s and not a difficult one to repair. The indicator relay is part of the hazard switch. There are a number of "how toe" on the Internet, but basically you remove the piece of trim around the switch and then use a pair of pointed pliers to pull the switch out. Pop the new one in and then clip the trim back on.
    #4

Share This Page