1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Import A3 sportback 1.9tdi (ROI) - changing speedo dials from KM to MPH?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by tates1979, Jul 16, 2009.

  1. tates1979
    Offline

    tates1979 Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Jul 16, 2009]
    Hi folks -

    As stated above, have purchased an a3 sportback from a family member in Republic of Ireland (into N Ireland), but the Speedo dial is in KM/PH only, no MPH referenced on it.

    I have a small sticker placed on it that has enabled it to pass the MOT, but was wondering if it's possible to buy the official audi dial from anywhere? It gets a little hard to see the stickered MPH figures, especially at night.

    Cheers in advance for the help!

    :icon_thumright:
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 17, 2014]

  3. HotboxDeluxe
    Offline

    HotboxDeluxe automatic

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    5
    [Jul 16, 2009]
    If you've got the little screen thingy (technical term) between the two main dials then you can set that to show your speed in mph using the control stalk. I do this sometimes to make me feel at home :yes:
    #2
  4. tdisportuk
    Offline

    tdisportuk Member

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    460
    Likes Received:
    0
    [Jul 16, 2009]
    little screen thingy = DIS (driver information system) :thumbsup:
    #3
  5. HotboxDeluxe
    Offline

    HotboxDeluxe automatic

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    5
    [Jul 16, 2009]
    I knew there would be a proper name for it :yes:
    #4
  6. tdisportuk
    Offline

    tdisportuk Member

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    460
    Likes Received:
    0
    [Jul 16, 2009]
    lol hehe learn sumin new everyday mate!
    #5
  7. HotboxDeluxe
    Offline

    HotboxDeluxe automatic

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    5
    [Jul 16, 2009]
    And more of an answer to the question you were actually asking: if you don't have this DIS :o.k: then you need probably a good used clock set. I think you need to use something like a vag-com :think: to get them to work with your car. Please, somebody explain properly :lmfao:

    Or do this! A kilometre is 0.62 of a mile. Therefore 50 kmh is 30, 70 is 40, 100 is 60, 130 is 80, 160 is 100, and so on*

    *all of the above figures are ish
    Last edited: Jul 16, 2009
    #6
  8. RS84
    Offline

    RS84 R15 - TDI Power

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Messages:
    168
    Likes Received:
    1
    [Jul 16, 2009]
    Maybe some Irish member with an imported (from UK) Sportback would be willing to swap dials with you... Win win for both parties. No shortage of imported cars driving around here anyway!

    (Not mine though!)
    #7
  9. ST09
    Offline

    ST09 ``!!$al ---

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    282
    Likes Received:
    6
    [Jul 16, 2009]
    #8
  10. tates1979
    Offline

    tates1979 Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Jul 16, 2009]
    Thanks for all the replies guys!

    Unfortunately, don't have the DIS, so as RS84 has mentioned, I might try and suss out a dial swapsies with an Irish member who has imported. Anyone know if its difficult to swap out just the clockface?
    #9
  11. HotboxDeluxe
    Offline

    HotboxDeluxe automatic

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    5
    [Jul 16, 2009]
    Dunno to be honest m8 - on an older car it's usually a really easy job to get the dials apart but you have a modern Audi and there's usually a catch! I wouldn't try it, if I did it they would never work again :beee:
    #10

Share This Page