1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

idle probs on 20v Quattro

DaveL Oct 24, 2003

  1. DaveL

    DaveL New Member

    1
    0
    1
    Personally, I woudn't buy a car wihout one.
    it also shows that the car was serviced at main dealers.
    offers peace of mind if you are buying private.
    Just my 2pennies worth
     
  2. 17na20v

    17na20v New Member

    3
    0
    1
    i have had a problem with a rough idle since may. i have replaced the plugs, wires, cap, rotor(which was completely melted), and even an injector, but i am still having a problem, anyone have any ideas?
     
  3. Rev-head

    Rev-head Active Member

    2,987
    7
    38
    Need a little more info does idling problem occur when hot or cold or all the time?
    Off the top of my head i would say it is drawing air in(manifold gasket area)Causing the fuel mixture to be weaker there for making hunting affect on the engine
    is the car lumpy at low revs?
    Have you had the timing looked at (strobe)
    What colour were the plugs when you took them out?

     
  4. 17na20v

    17na20v New Member

    3
    0
    1
    The problem is not as significant when cold, but because increasingly worse as the engine heats up. I have checked all the plugs and only the number 2 cylinder consistently fries the plug. I also have tested the connection on the intake hose to the MAF and to the throttle body.
     
  5. Rev-head

    Rev-head Active Member

    2,987
    7
    38
    Strange how it is the one plug is getting fried

    I take it is the injector on cylinder 2 that you changed

    Is car pinking at all,run on after you switch ignition off
    and does your model have condensor attached to distributor

    What Octane Fuel are you running
     

Share This Page