1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

i got a stutter.......

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by jpda3, Aug 24, 2006.

  1. jpda3

    jpda3 Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    well the car has at least ..........
    and i do sometimes when....... but thats for another forum

    ever since the car has been serviced ...60k plugs and filters changed
    it has developed some kind of stutter

    the revs dont drop off the acceleration is still there, it must be less than
    a second
    cant say what speed it happens at mostly above 40mph
    or conditions cold engine hot engine its just there occassionally

    the cars a 2001 1.6
    had a look on the bosch ecat online....http://www.bosch-automotive.com/ecat-online/
    that was posted a while back for the 1.6 cant find a MAF listed

    does mine have one, there is some kind of electrical connection going
    to the pipe off the air box

    thinking maybe fuel filter, faulty plug lead or maf

    any ideas

    if it is any of these im assuming they are all D.I.Y able
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator Team Daytona quattro Audi A6 Audi Avant Owner Group Audi S3

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    28,199
    Likes Received:
    3,032
    Most if not all VAG cars have a MAF sensor of some kind, it sits right after the airbox and has a wire connected onto it. Try disconnecting it and go for a drive, it will be down on power, but if it drives smoothly, then it's the MAF for sure.
     

Share This Page