1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to remove Component Protection?

Discussion in 'A6/S6/Allroad forum (C6 Chassis)' started by spionsrs4, May 8, 2013.

  1. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    I was updating my a6 2005 mmi and it stops.After trying 2nd time it shows up
    Download error.I was reading that cd changer in on Component Protection.
    IMG_20130508_220420.jpg
    Was interesting if I can remove it from vag com?

    Or someone can do it from forum?
    Last edited: May 9, 2013
    #1
  2. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    VCDS can not remove CP ...

    When I had that message on my car it was a disc reading error ... I found the disc had a scratch on it :( ...
    #2
  3. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    I was checking with VCDS and i have
    __________________________________
    19-CAN Gateway -- Status: Malfunction 0010
    25-Immobilizer -- Status: OK 0000
    37-Navigation -- Status: OK 0000
    42-Door Elect, Driver -- Status: OK 0000
    46-Central Conv. -- Status: OK 0000
    47-Sound System -- Status: Cannot be reached 1100
    4F-Centr. Electr. II -- Status: OK 0000
    52-Door Elect, Pass. -- Status: OK 0000

    And cd chnger have no faults
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 0E: Media Player 1 Labels: 4E0-910-111.lbl
    Part No SW: 4E0 910 111 F HW: 4E0 035 111 A
    Component: CD-Changer H44 0470
    Revision: 00000000 Serial number: AUZ5ZBD6041056
    Shop #: WSC 00000 000 00000
    VCID: 1C3DA5D4DFB0D8E

    No fault code found.
    So it's just don't read software disc ? And changer don't have CP?
    Can someone have some ideas?
    #3
  4. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Allso have
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 19: CAN Gateway Labels: 4F0-910-468.lbl
    Part No SW: 4F0 910 468 A HW: 4F0 907 468 B
    Component: Gateway H09 0030
    Revision: 09 Serial number: 0800804B26040A
    Coding: 6CFE73C41B3504
    Shop #: WSC 01211 210 175149
    VCID: 27578A3896F60B6

    1 Fault Found:
    00463 - Control Module for Digital Sound Package (J525)
    004 - No Signal/Communication
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100100
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 55
    Mileage: 235832 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.05.09
    Time: 15:21:04
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 47: Sound System
    Cannot be reached

    So what can i do to get it back?
    It's all after interrupted soft update
    #4
  5. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    Your changer is not in CP... otherwise this fault would have appeared ...

    If in your shoes I would run this check Link:- Ross-Tech: VCDS Tour: Optical Bus Diagnostics

    If elec./optical test "ok" , then I'd get discs that work and try reflash again ...
    #5
  6. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    29
    Basically you've trashed the sound system during the firmware update, try again with new disks.
    #6
    gupsterg likes this.
  7. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Does someone have good cd updates?
    I have 5570 can i go from 3350 to 5570
    #7
  8. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    And i have on bus diagnostic
    --------------------------------------------------------------------------------


    Control Module Part Number: 4F0 910 468 A
    Component and/or Version: Gateway H09 0030

    Optical Bus Diagnostic : Standard

    Controller Electrical Optical
    19-CAN Gateway OK OK
    07-Control Head(High/D3) OK OK
    0E-Media Player 1 OK OK
    77-Telephone OK OK
    47-Sound System ERROR ERROR
    56-Radio OK OK
    57-TV Tuner OK OK
    37-Navigation OK OK

    ************************************************************

    Does I need new bose amp?
    Last edited: May 9, 2013
    #8
  9. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    P/N for discs is 4L0 998 961 , have you asked your local main dealer?

    I went from 2120 to 5570 ... ran disc 1 once , disc 2 twice (I have factory phone prep) , disc 3 once ...

    Even with failed flash I would have thought that tests result would be OK / OK ... but your result of ERROR / ERROR could be because of failed flash :( ...

    Did you have MMI / AMP issues before update?
    Last edited: May 9, 2013
    #9
  10. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    No.
    Everything working but no sound because of sound system.

    And I have all 3 cds MMI-5570-4L0.998.961

    Where is fuse for bose amp?
    And what to do with cd changer as it's don't want to read that software?
    I burn different cd and same
    #10
  11. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    Will check and get back to you ...

    Main dealer price for discs IIRC is less than £10 ...
    #11
  12. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Any luck to find fuse for sound system
    #12
  13. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    [TABLE="class: abstand-tabelle layoutwide frameall"]
    [TR="class: td"]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]No.[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"][/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]Current Flow Diagram designation
    Fuse carrier ST2 (brown)[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]Nominal value[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"][/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom, colspan: 2"]Function/component[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]Terminal[/TD]
    [/TR]
    [TR="class: td"]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]8
    [/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]-[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]SF8 - Fuse 8 on fuse holder[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]30A[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]-[/TD]
    [TD="class: cellborderbottom"]J525 -[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]Digital sound package control unit[/TD]
    [TD="class: cellborderrightbottom"]30[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    A97-10260.jpg

    Number 7 on above image is ST2 ... Fuse 8 = J525 ...

    Location of fuses is on right hand side of boot behind trim ...
    Last edited: May 10, 2013
    #13
  14. B5NUT
    Offline

    B5NUT Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,248
    Likes Received:
    249
    It's not uncommon for Bose amps to fail during updates, I've had 1 that failed during an update an had to be replaced. If you want to remove power from the AMP just unplug the large connector going into the AMP. If you have tried new discs and it's still not working then best have a look on ebay for a S/H unit, they can be picked up cheap, but you will need to remove CP via your local Audi dealer.
    #14
  15. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Fuse is fine.
    Thats not good news :(
    I was checking errors whats showing on display and there is MOST 640,Klemme 550,
    Switching shutdown and so so so....
    Last edited: May 10, 2013
    #15
  16. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Does someone have cd which works?
    Or audi dealers selling them?
    #16
  17. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Do i need to do this to read cd's
    2. in the ‘hidden menu’ goto MMI>Settings en set “SWDL manuell” and “SWDL ignore Region/VMC' (see picture in previous post) ON

    3. insert the EU 5570 file CD in the CD changer on location 1
    4. choose in the “hidden menu” for “Start Bootloader”
    5. Unit will start update
    6. When the update finished: leave the 5570 CD in the changer, and press SETUP & RETURN at the same time and choose “UPDATE”
    7. The system will update
    8. When finished: remove the 5570 CD from the changer
    9. Insert the latest EU DVD in the DVD player
    10. Check whether the unit will read the DVD and shows TMC etc.
    #17
  18. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
  19. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    This site seems to have some Link:- Audi Resource - MMI Menu

    I'm not registered there nor have I used them from there ... once or twice when I tried duplicated CD's in changer it did not like them I'd personally get from main dealer as I don't like idea of a failed update due to bad discs ...

    Sorry can not advise on this ... S8Craig or try PM to Link:- A8 Tech back they are the guys ...
    Last edited: May 11, 2013
    #19
  20. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    #20
  21. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Is someone near St.Helens with vcds as with my i can't do adaptation.I need to get mmi hidden menu
    #21
  22. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    This section of ASN vs the A3 & A4 sections is quiet ...

    Have check on the VCDS map, PM a member and/or post in this section Link:- VCDS (formerly VAG-COM) forum
    #22
  23. spionsrs4
    Offline

    spionsrs4 New Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    All wotks fine.
    I swap cd changer from friend and update done smoothly.
    #23
    gupsterg likes this.
  24. gupsterg
    Offline

    gupsterg Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    49
    Great news :applaus:...
    #24

Share This Page