1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to put new Gearstick on DSG Box

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by PTTM, Mar 19, 2008.

  1. PTTM
    Offline

    PTTM Pedal to the Metal!!!

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    [Mar 19, 2008]
    Hey Guys,

    Im look at changing the top part of my gear stick on my dsg box. I was done out of the perforated holed stick which should be on all S-Line A3 DSG's and got the plain leather one on sport models. Its currently on Vagparts.co.uk for £48
    Air leather auto shift knob A3 (8P model)

    Can anyone tell me how to release the old top half of the knob and insert the new one?

    Is it easy?

    Any answers would be most appreciated.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. h5djr
    Offline

    h5djr Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    7,519
    Likes Received:
    573
    [Mar 19, 2008]
    I can post some illustations and instructions from the electronic workshop manual.

    Does yours have the leather gaiter or the old metal slide cover?
    #2
  4. PTTM
    Offline

    PTTM Pedal to the Metal!!!

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    [Mar 19, 2008]
    Gd question. Umm basically my car is not the one with the big old clunky piece of metal surrounding the knob. Its the most upto date refined version. 2006 A3 2.0TDI S-Line DSG or S-Tronic. Whatever floats your boat! ;)
    #3
  5. h5djr
    Offline

    h5djr Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    7,519
    Likes Received:
    573
    [Mar 19, 2008]
    #4
  6. PTTM
    Offline

    PTTM Pedal to the Metal!!!

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    [Mar 20, 2008]
    H5DJR you are a star mate!
    Looks a lot of hassle tho in my opinion. May just leave it as it is before i make a hash of it. lol
    Thought there would be a simple release button somewhere to release old one and pop new one in! Oh well...! :)
    #5

Share This Page