1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How easy is it to retrofit auto lights&wipers?

boggysv Feb 2, 2009

  1. N8

    N8 Kowalski Details VCDS Map User

    17,163
    718
    113
    I've got glass for the mirrors if anyone is interested
     
  2. Kufatec loom has shown up! Now to start trying to get my head around the wiring. :readit:

    Does anyone have parts numbers for the CH/LH connector and repair wires i'll need? I have the auto-light switch with the CH/LH button, just need the connecting half.
     
  3. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
  4. I have the same problem as what you described below. How did you sort the issue?

    Cheers.

     
  5. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
    that problem with the light/rain sensor was an issue with the power from the fuse box... it was loose :ninja:
     
  6. Just to follow up, turned out my earth wasn't happy. Moved the earth to a different bolt and now the auto-dimming rear view mirror and rain-light sensor appear to work.

    I've just tried the auto lights and they seem to stay on all the time. Sounds like you had the same issue in the past and it was more luck and a bit of fiddling that sorted it out! :sorry:
     
  7. paul_e88

    paul_e88 New Member

    25
    0
    1
    Can you tell me which bolt did you take your earth from?

    I'm having the same issues, the DIS is displaying that the light sensor is defective, and on VCDS i have two errors, one about the sensor and another one about the canbus connection.

    My earth is a "splice and join" to an existing earth wire, should i move it to a bolt?
    The thing is that i have 12v at the pins on the rain and light sensor, i checked.

    I would try any possible solution, before having to replace the sensor..i am still hoping that it's not defective.
     
    Last edited: Oct 13, 2012
  8. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
    i use the bolt up just above the steering column to the right above the CE module. if not you could use the OEM grounding point just behind the carpet on the right side of the car behind the bonnet release lever
     
  9. RYes3

    RYes3 Active Member Team Nardo Audi RS3

    919
    198
    43
    Hi Guy's, so on an OEM install how would these wires be attached? Would they really be spliced too?
     
  10. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,272
    1,685
    113
    In what respect spliced, you mean if installed from factory, if so then its all built into the cars original looms, if doing after purchase then new loom added with pins on ends to plum into connectors.
     
  11. Stevec83

    Stevec83 New Member

    3
    0
    1
    Just being curious here :whistle2: how much would this retro fit cost from your good self ?
     
  12. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,272
    1,685
    113
    Welcome to the site.

    I'll PM you :)
     
  13. Benno72

    Benno72 New Member

    1
    0
    1
    Could I get a price also please.
     
  14. Randomage

    Randomage Member Supporter

    64
    17
    8
    Semi-related = I bought mine with auto lights, auto dim and leaving/coming home lights (53 plate). No sign of auto wipers....is that normal? :think:
     
  15. -Ju-

    -Ju- Well-Known Member VCDS Map User Audi S3

    2,041
    268
    83
    Are you sure? There will be no markings to say, but if you leave the wiper stalk in the intermittent setting, it should work on auto.
     
  16. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
    Yes the older ones didn't have rain sensors. Just a light sensor on the back if the rear view mirror
     
  17. -Ju-

    -Ju- Well-Known Member VCDS Map User Audi S3

    2,041
    268
    83
    I'm retrofitting it to mine, can i use any rain sensor as long as it fits into the mirror? The prices on ebay vary a LOT!
     
  18. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
    It should be fine to fit any of those sensors. You may have to upgrade your ce module though.
    Pm me for more info
     
  19. -Ju-

    -Ju- Well-Known Member VCDS Map User Audi S3

    2,041
    268
    83
    :icon_thumright:
     
  20. hollow

    hollow Well-Known Member

    1,320
    125
    63
    ash i need part no for the rls sensor and light switch so i can order from tps . tried 3 different sensors in a 2009 with led drl xenon lights but with old type ce unit . non of the sensors were recognised .
     
  21. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
    Have you got the wiring correct? as 3 sensors that doesn't work doesn't sound right.
     
  22. hollow

    hollow Well-Known Member

    1,320
    125
    63
    think its the sensors tried 2 of them in in laws golf with auto light /wipers both come up with same faults ,think there an incompatabilty issue .
    golf uses the square sensor where it seems the audi uses the round smaller type .

    cant for the life of me get the tt light switch even tps sheffield haven't got stock
     
  23. hollow

    hollow Well-Known Member

    1,320
    125
    63
    forgot to ask you ash what part no do you have for the rls sensor your using and which cent electric box revision.
     
  24. Ash187

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A5

    7,428
    686
    113
    I can't remember which sensor i have, they are all roughly the same
    I have the F rev CE module.

    what error message do you get?
     
  25. hollow

    hollow Well-Known Member

    1,320
    125
    63
    forgot wording exactly but goes on the lines of no comms with linbus . its definately the rls sensor ,not the wiring .
    its not even recognised by the ce unit or gateway
    either on the audi or the mk5 golf
     
    Last edited: Sep 16, 2014

Share This Page