1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do you get AUX input to work?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Ben S3 8P3, Nov 26, 2012.

  1. Ben S3 8P3
    Offline

    Ben S3 8P3 Member

    Joined:
    Jul 8, 2012
    Messages:
    313
    Likes Received:
    31
    In my 2009 S3 I have an RNS-E head unit and the AUX input on the centre. But there is no AUX option on the source list even when an ipod/iphone is plugged in.

    I have tired searching etc and read my manual but cant seem to find out what might be wrong.

    Anyone had this problem?

    Thanks,

    Ben
    #1
  2. dano17439
    Offline

    dano17439 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Press the CD btton a couple of times and AUX should appear on the screen
    #2
  3. Ben S3 8P3
    Offline

    Ben S3 8P3 Member

    Joined:
    Jul 8, 2012
    Messages:
    313
    Likes Received:
    31
    Does it sometimes take a few presses? Because it hasnt come up at first. Ill try repeated pressing
    #3
  4. jimojameso
    Offline

    jimojameso Member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    Messages:
    215
    Likes Received:
    27
    Was your rns-e factory or retro fitted?

    If its retro fitted you need a different block connector to get the aux input to work.
    #4
  5. MartayMcFly
    Offline

    MartayMcFly Well-Known Member Regional Rep

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    279
    Or, in the CD/TV screen, press the top right control button thing (labeled 'Source') and I think it's in there. Scroll down and select Aux.
    #5
  6. Ben S3 8P3
    Offline

    Ben S3 8P3 Member

    Joined:
    Jul 8, 2012
    Messages:
    313
    Likes Received:
    31
    Erm ive no way of finding out because I bought the car second hand but i presumed it was factory fitted
    #6
  7. MartayMcFly
    Offline

    MartayMcFly Well-Known Member Regional Rep

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    279
    You should be able to decode the sticker on the inside of the service book to find out if it was factory fitted, but it'll take a googling.
    #7
  8. jb0o
    Offline

    jb0o North East Forum Moderator Regional Rep Site Sponsor

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2,615
    Likes Received:
    104
    Coding issue. Chances are the RNS-E was retrofitted and wasn't coded for AUX. AUX from the Symphony -> RNS-E is also different wires so chances are if its not coded, it's not wired up properly either.
    #8

Share This Page