1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do i enable dash display 2006 a3.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by dallo, May 5, 2013.

  1. dallo
    Online

    dallo Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    [May 5, 2013]
    I have a 2006 audi a3 special edition.how do I enable the dash display and outside temp display.i have fitted a new temp sensor but still no display.can it be activated through vcds and do I need any extra parts thanks.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. @udi A3
    Offline

    @udi A3 Site Sponsor Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    1,766
    Likes Received:
    175
    [May 5, 2013]
    Did you get a cable? If not give me a bell I'll pop over and sort you out.
    #2
  4. harvz
    Offline

    harvz Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    1
    [May 5, 2013]
    Yh if u have a midline steering module u can enable outs temp and dis. @udi A3 will sort your coding he did mine top job. just buy a new wiper stalk with dis controls and a new indicator stalk with cruise control (as u might aswell add it if u changing the other stalk) parts cost me 50 off eBay from scrapped cars and I cut out my own lower cowling. If u need a new steering ecu they are 30 from breakers and if u buy a highline one u can add mfsw which will cost u a few Bob to add. I never done this so can't say price.
    Very easy to fit will take u an hour or 2 if u never done before.
    Plenty of guides on asn which show pics step by step. So get googling and ebaying and call @udi a3 to enable it all he knows what he's doing
    #3
  5. @udi A3
    Offline

    @udi A3 Site Sponsor Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    1,766
    Likes Received:
    175
    [May 5, 2013]
    #4
  6. dallo
    Online

    dallo Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    [May 5, 2013]
    how can I find out which module is on the car?
    #5
  7. @udi A3
    Offline

    @udi A3 Site Sponsor Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    1,766
    Likes Received:
    175
    [May 5, 2013]
    Scanning with vcds?
    #6
  8. phil_w
    Offline

    phil_w Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    389
    Likes Received:
    13
    [May 5, 2013]
    Are you like me (also listed in that referenced post) - I.e you have a special edition rather than an actual 'SE'.

    If so you maybe have no DIS at all? Just different icons that light up in the dash?

    Can you take a picture of your dash clocks and your heater/ climate unit?
    #7
  9. dallo
    Online

    dallo Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    [May 6, 2013]
    will get a picture up.
    #8
  10. dallo
    Online

    dallo Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
  11. dallo
    Online

    dallo Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    [May 6, 2013]
    find attatched picture
    #10
  12. phil_w
    Offline

    phil_w Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    389
    Likes Received:
    13
    [May 6, 2013]
    Yep same as my old A3- lowline clocks so no DIS of any kind. No amount of new wiper stalks can do anything about it. BUT as long as you have an AC button on your heaters / blower control you can enable the Temp and beeping/ snowflake symbol when dropping below 5 degrees. It's just an adaption channel but will need VCDS to do it. Ill try and find the old post with the details in.
    #11
  13. dallo
    Online

    dallo Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    [May 6, 2013]
    doesn't have aircon
    #12
  14. phil_w
    Offline

    phil_w Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    389
    Likes Received:
    13
    [May 6, 2013]
    I know it doesn't have full climate but my special edition (a few extras over standard) not SE - had an AC button with standard heaters
    #13
  15. phil_w
    Offline

    phil_w Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    389
    Likes Received:
    13
    [May 6, 2013]
    And this was key to the success of the mod iirc
    #14
  16. phil_w
    Offline

    phil_w Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    389
    Likes Received:
    13
    [May 9, 2013]
    #15

Share This Page