1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

hi there new audi a3 1.9tdi owner here

pirateshairyfairy Jan 18, 2011

  1. pirateshairyfairy

    pirateshairyfairy New Member

    5
    0
    1
    Hi guys and gals
    Had a 1997 1.9tdi a3 redeye for about 6months dun 131,000 but loads of history and well looked after, stunning drive BUT for last two months keeps losing power and goin into what i understand is limp mode (like me after a few beers lol) turbo whistle very loud at all times even in limp mode HELP.

    read several threads re this problem MAF, sooty turbo vanes, also read about small pipe which goes from exhaust to ecu that gets blocked ! any one offer any help would be most grateful

    Regards
    Paul:yum:
     
  2. CHRIS555

    CHRIS555 DOPE with added OCD

    1,970
    10
    38
    Welcome!

    Put a post in the A3 section, I'm sure the guys and girls there will be able to help.

    Best of luck

    Chris
     
  3. monkey_lewis

    monkey_lewis Reverse Gear

    198
    2
    16
    The car only really enters "limp" mode when there are alot of fault codes stored in the ecu, have a plug in to vagcom or another diagnostic and see what comes up, from this you maybe able to see a list of problems. make this your first stop if possible, hope all helps
     
  4. Sarah's A3

    Sarah's A3 MODERATOR V6 S3 Hybrid Moderator

    5,920
    30
    38
    Hiya and welcome. Is the turbos oil feeder pipe blocked? Hope you get it sorted soon.
     

Share This Page