1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by supersteve9, Mar 27, 2008.

  1. supersteve9

    supersteve9 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Got a new headunit for my audi s3 it still had original Audi headunit in but i Am getting a whining from a rear speaker but its fine with original headunit, i can stop the whining but only get front speakers working. i have the correct audi adapter cable.
    anyone else heard/come across this problem before?
    been told could be bad earth? or speaker cable?

    help please driving me crazy!!! :(

    tried earth didnt seem to be that!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    37
    Best to just rewire the rears directly to the HU. The whining is due to the mickey mouse way Audi wire the RCA's to the HU. The stock pre-out yellow plug is totally unshrouded/screened so will pick up alternator whine. You may be able to improve the whine by earthing the HU chassis direct to the bodywork behind the glovebox. Use a fairly chunky (8 gauge) earth lead as short as possible.
     
  4. supersteve9

    supersteve9 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    ok thanks for your help mate
     

Share This Page