1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP!!!!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by mark1960, Jan 10, 2011.

  1. mark1960
    Offline

    mark1960 New Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    My A3 1.8t 51 plate....was running great all day went into a carpark for 30 mins came out and car struggled to start...got it going after a while but engine managment light is on? Car seems to be running normally after I get it to fire up. Got it home and went out after about an hour same problem car won't fire up?
    #1
  2. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    117
    Really, if the EML is on you need to get it fault scanned.

    Off the bat, I would suspect the Coolant Temp Sender unit personally, but that's guesswork.
    #2
  3. mark1960
    Offline

    mark1960 New Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks for that....My car is in the body shop at the moment will get it checked out on its return...Damn those left hand drive foreign trucks!!!!!
    #3
  4. DaveA3
    Offline

    DaveA3 Audi A-Trizzle!

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    2,374
    Likes Received:
    14
    a truck hit u?
    #4
  5. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,750
    Likes Received:
    496
    if you need it scanning im in sheffield give me a pm
    #5
  6. jay1601
    Offline

    jay1601 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    31
    mine was doing this aswell (just not any lights coming on) fault scanner it, and as Welly said, turned out to be the coolant temp sensor. cheap fix, around £13 from ebay :)
    #6
  7. mark1960
    Offline

    mark1960 New Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks guys... Yes I was doing 69.9 mph! in the middle lane of the M1 with cars going past me in the fast lane and a foreign truck decided to pull out and didnt see me.... He said I was in his blind spot...Me thinks he was just blind!!!!! Car due back in 3 weeks with new front wing, Door, Door mirror, and back panel..Only £25.00 short of being written off!....
    #7

Share This Page