1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help with vag com

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by skinz, Oct 18, 2011.

  1. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 18, 2011]
    Just got a vagcom but having trouble loading it onto my laptop, can any1 help plz, I'm running win7
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 25, 2014]

  3. LeeT
    Offline

    LeeT Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    430
    Likes Received:
    4
    [Oct 18, 2011]
    Good luck,i bought mine months ago and still cant get it to work
    #2
  4. Bradderz_1988
    Offline

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    113
    [Oct 18, 2011]
    Where did you get the Vagcom from ?

    You tried looking through the files on the disc for a setup or install icon ?

    Think you need a certain version for win7 I maybe wrong tho
    #3
  5. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 18, 2011]
    Got it of eBay, I went on rosstec an downloaded the free lite version cause couldn't figure out which file to download on the disk, so ive got the lite version an when i open it i need to do the test thing, where it says com1 com2 com3 com4, there should be 1 that says USB but it's not there, not sure if I've got the wrong download or not, like I said not sure which file it is on the disk
    #4
  6. Bradderz_1988
    Offline

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    113
    [Oct 18, 2011]
    Yes it's right you just need to figure out which com port your USB port for your lead is. So it nows which com port (USB port) your lead Is plugged in so it can scan the car.
    #5
  7. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 18, 2011]
    sorted it, dont know how but got it working:think: bk to my other thread
    #6
  8. Mackers
    Offline

    Mackers Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    291
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2011]
    i got the same problem... bug got my lead off AMAZON,
    downloaded the newer vercsion of "lite"
    i've tested the COM ports (got it tested and "ok'd" it)
    gone to the car and plugged it in, blue light on,
    try an do anything, it says "no response from controller"
    i'm not too hot with computers anyways.....
    What am i doing wrong :S :S

    Wayne
    #7
  9. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,715
    Likes Received:
    332
    [Oct 20, 2011]
    Ignition on?
    #8
  10. Mackers
    Offline

    Mackers Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    291
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2011]
    yep... ;)
    #9
  11. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,715
    Likes Received:
    332
    [Oct 20, 2011]
    Look in the device manager, find the USB com port, and ensure the same one is selected in the vagcom config.
    #10
  12. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2011]
    What happens if u try running a fault search with out it being plugged into the car
    #11
  13. Bradderz_1988
    Offline

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    113
    [Oct 20, 2011]
    It just keeps trying to connect to the ecu then defaults back to the controller selection after a warning message say no response from ecu/vehicle iirc
    #12
  14. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
  15. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2011]
    #14
  16. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2011]
    if these dont help let me know an i'll see what else i can find
    #15
  17. Bradderz_1988
    Offline

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    113
    [Oct 20, 2011]
    Try selecting your com port whilst it's plugged in to the vehicle and see what messages flag up one should in theory be different to the rest then you will no you have the USB linked to the correct port.
    #16
  18. skinz
    Offline

    skinz Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    233
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2011]
    have you tried updating divice driver
    #17
  19. Mackers
    Offline

    Mackers Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    291
    Likes Received:
    1
    [Oct 21, 2011]
    done that, as ya have to "test" and "save" them prior to plugging it into the car, fault as bradderz said.... i have the STD radio in, so can't be that. how do ya update the drivers?? :S
    #18
  20. Bradderz_1988
    Offline

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    113
    [Oct 21, 2011]
    You got the link from where you purchased the lead from as they vary between Models depending if it's a CAN vehicle.
    #19
  21. Mackers
    Offline

    Mackers Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    291
    Likes Received:
    1
    [Oct 27, 2011]
    #20

Share This Page