1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help with OEM Bluetooth - Mic not working!

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Joe90k, Mar 27, 2010.

  1. Joe90k
    Offline

    Joe90k Speed doesn't Kill!

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    I have just fitted my OEM bluetooth today, it works fine except the Mic is not working, I have tried swapping the polarity but still nothing. It is all new apart from the module.

    Could the mic itself be faulty? On advanced measuring blocks on VCDS it reads as no real voltage drop when the mic is plugged in (Around 7.8V) Could the Mic be broken? Or the module damaged somehow? (Short circuit Mic wires maybe??)

    Any help would be great. I think I am going to order a new Mic tomorrow from Audi to rule that out.

    Joe
    #1
  2. VWAddict
    Offline

    VWAddict Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    656
    Likes Received:
    0
    OPEN circuit... not short.

    Short would drop to ZERO volts DC when connected.

    Try a different microphone. -I bought a standard electret condenser microphone module to diagnoe my problem, and while the volume was a few dB quieter, it showed me that the problem was my microphone.

    Try a 1kΩ resistor between the pins also... if no voltage drop still, try a paper-clip. If that doesn't take the mic input to ground, check that they've wired the mic to th ecorrecxt pins on the connector, and also measure for continuity, to eliminate a bad pin-crimp also.

    Keith
    #2
  3. VWAddict
    Offline

    VWAddict Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    656
    Likes Received:
    0
    Also... do you have a fluke meter? -I measured about 8VDC with the mic unplugged, which would also help prove the mic wiring ...
    #3
  4. BoutTime
    Offline

    BoutTime Member

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Hi Keith,

    I know this post is old and you may no longer even be on this forum, but can you tell me if I should see the voltage drop as I speak into the Mic? Not sure if my Mic is faulty or not but my Audi Phone Prep no longer hears me. nor do people I'm on a call with. VCDS shows my Input Voltage to be between 4.5 and 6.5 V with a current of around 0.002 A.

    I've ordered a new Mic as a precaution so I can prove one way or the other.

    Cheers.
    #4

Share This Page