1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help with maf sensor pls

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by kkk, Sep 8, 2013.

  1. kkk
    Offline

    kkk Member

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    109
    Likes Received:
    2
    need help before i waste any money, got fault code P0102 mass air flow sensor signal too low.

    i checked the pins with a multi meter and only got 4.9v on one of the pins but no 12v or any thing on any of the others.

    i then checked with vcds and its showing no reading on the maf block 003, what could be wring? i did notice that one of the pins in the connecter block is loose think it might be the ground could this be the problom?

    thanks guys

    Neil
    Last edited: Sep 8, 2013
    #1
  2. kkk
    Offline

    kkk Member

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    109
    Likes Received:
    2
    oops, i get 14 volts and 5 v with the engine running and the plug disconnected so is this purely just a dead maf?

    thanks
    #2
  3. badger5
    Offline

    badger5 RIP S3dave Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,269
    Likes Received:
    670
    #3
  4. kkk
    Offline

    kkk Member

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    109
    Likes Received:
    2
    bill your a star mate, will come in handy for future ref.

    i think its fixed on this one aswell, i bought a cheapo gsf 30 quid maf and instantly no fault codes and reading 4.3g/s at cold idle does this sound about right?
    just got o hope it doesnt break down higher up the revs when i can get to drive it :)

    thannks


    Neil
    #4
  5. badger5
    Offline

    badger5 RIP S3dave Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,269
    Likes Received:
    670
    personally i only use bosch maf's not pattern copy ones...

    sounds like it was the culprit tho
    #5
  6. kkk
    Offline

    kkk Member

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    109
    Likes Received:
    2
    yea im the same but in this case not knowing if its at fault i took the cheap option, but if it goes in a few months il have no problem with putting a bosh one in, might just do it when i get paid if its fixed the running issues, then keep this as spare.

    thanks for that info bill :)

    Neil
    #6

Share This Page