1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help plz

BigAdy May 31, 2012

  1. BigAdy

    BigAdy Member

    40
    0
    6
    Hi can anyone help me i was driving in the rain today and after about 13miles the engine seem to die on me i turn key off then started striaght back up 4 times this happend but now no power only revs to 1100rpm
    hope this makes sense to anyone lol
     
  2. AR-rkon

    AR-rkon Mod back in a "B" Staff Member Moderator Regional Rep Team V6 Team Silver Audi A6 Audi A4 Audi Avant Owner Group

    1,911
    164
    63
    Need to do or get a VCDS scan really, as there will (more than likely) be fault codes associated with it. Also, What engine is it???
     
  3. BigAdy

    BigAdy Member

    40
    0
    6
    Ahu m8 havnt got a VCDS scan handy or know anyone who as :-(
     
  4. adamss24

    adamss24 Well-Known Member

    4,491
    377
    83
    When was the fuel filter changed last time ?
     
  5. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User quattro Audi A4

    13,224
    464
    83
    Again, what engine, it's hard to diagnose without an idea what engine is in your car
     
  6. BigAdy

    BigAdy Member

    40
    0
    6
    Sorry its 1.9tdi 90bhp ahu engine ,and not sure with filter as i have only had the car 4 months
     
  7. gen.heinz guderian

    gen.heinz guderian Well-Known Member VCDS Map User

    1,346
    125
    63
    Have a look at the vcds forum/map there is someone not too far from Durham
     
  8. BigAdy

    BigAdy Member

    40
    0
    6
    came back Accelerator Position Sensor 1/2 will a new one sort it out and is they different ones i have no clue :)
     
  9. adamss24

    adamss24 Well-Known Member

    4,491
    377
    83
    I would check inside the ecu box for water, there are a few connections that will corrode when water gets inside especially if the rubber bungs/drains are blocked: 1 is under the battery tray and the other under the servo...
     
  10. BigAdy

    BigAdy Member

    40
    0
    6
    Thanks to everyone was damp in the sensor must of been leaking water onto it will check drains asap :)
     

Share This Page