1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help please Early APY ecu needed ASAP

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by woody.dub, May 25, 2011.

  1. woody.dub
    Offline

    woody.dub Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    [May 25, 2011]
    I know this is in the wrong place but i really need to find an ecu quickly

    I need an ECU p/n 8n0 906 018 from an early APY S3

    there are lots of 8l0 906 018 n and k on ebay etc but i need the same as above

    if you have one please let me know

    Thanks

    Woody

    woody.dub@gmail.com

    07956109776
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 28, 2014]

  3. woody.dub
    Offline

    woody.dub Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    [May 25, 2011]
    one of you guys must have an early ECU laying about
    #2
  4. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [May 25, 2011]
    Its not exactly a wing mirror.....lol
    i would try the people breaking them on ebay....or part finder on the web,
    #3
  5. woody.dub
    Offline

    woody.dub Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    [May 25, 2011]
    Tried both mate
    #4
  6. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [May 25, 2011]
    Can yours be repaired?
    #5
  7. Dani_B19
    Offline

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,304
    Likes Received:
    91
    [May 25, 2011]
    Your sig says youve got a 2003 s3, why the need for a APY ecu?
    #6
  8. beachbuggy
    Offline

    beachbuggy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,790
    Likes Received:
    143
    [May 25, 2011]
    It's for another car he's got (customers). He tried my APY ecu but it didn't work, seems the very early APY's had a different ECU or certainly setup to the later K and N boxes.
    #7
  9. s17atw
    Offline

    s17atw Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
    [May 26, 2011]
    I text you the other day, I have just looked at my old one and its a N
    soz
    #8
  10. woody.dub
    Offline

    woody.dub Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    [May 27, 2011]
    this has been a right nightmare, Audi say that the part i need has been replaced by the K version, so finnaly got a K version still didnt work.
    by now im thinking maybe the car has other issues, but no ordered new ecu from audi 690 ouch,

    they then tell me that they no longer make the part i need and will have to get it from bosch, end of june ETA
    but the part they are now saying i need has been replaced by 8n0 997 018 x and the only ones that will work are 8n0 906 018 and
    8n0 906 018 x + the new 8n0 997 018 x

    Thanks beachbuggy for your help have posted yours back to you if i find anything you may be interested in i will give you a call
    #9
  11. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [May 27, 2011]
    Can you not get a different model coded?
    #10
  12. woody.dub
    Offline

    woody.dub Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    [May 27, 2011]
    I can code them myself swap softwares etc but this S3 i have is a very very early APY non ESP the ECU is still an ME7.5 but one of the 1st its not OBD flashable etc, the later ecu's like the n and k are the same its just minor software diffrences so i could of made one for it from any other ME7.5 if it were the same
    #11
  13. woody.dub
    Offline

    woody.dub Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    [Jun 1, 2011]
    audi have put my order on back order could be a month+ anyone that can help i would be very greatful

    thanks

    Woody
    #12

Share This Page