1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help needed urgently

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by SinghB7, Jan 30, 2014.

  1. SinghB7
    Offline

    SinghB7 Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    326
    Likes Received:
    34
    [Jan 30, 2014]
    Hi, I have a problem with the glowplugs on my car.

    first of all it' s a 2007 2.0 tdi 140 BRE

    I fitted new glowplugs in august 2013 before any one mentions

    The engine light is on and when plugged it it reads all 4 glowplugs are open circuit

    I have checked the feeds to them and read around 12v

    My car struggles to start on cold mornings too

    could it be the glowplug relay? Any one know the location of this?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 23, 2014]

  3. Giosabcsl
    Offline

    Giosabcsl Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2013
    Messages:
    590
    Likes Received:
    112
    [Jan 30, 2014]
    Do you have more information of the exact fault code coming up?
    #2
  4. SinghB7
    Offline

    SinghB7 Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    326
    Likes Received:
    34
    [Jan 30, 2014]
    I don't remember the exact code, but the description was:
    Cylinder 1 glowplug open circuit
    (Same for cylinder 2,3 and 4)
    #3
  5. ruairi83
    Offline

    ruairi83 Active Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    876
    Likes Received:
    76
    [Jan 31, 2014]
    could be faulty glow plugs. take them out, give them a clean and swap them about... see if anything comes up then...
    #4
  6. A4_MaJiK
    Offline

    A4_MaJiK Azeem

    Joined:
    Jul 18, 2012
    Messages:
    889
    Likes Received:
    103
    [Jan 31, 2014]
    As above, I'd start with the glow plugs first.
    #5

Share This Page