1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help Needed Loss of Power!

Nev1984 May 19, 2012

  1. Nev1984

    Nev1984 New Member

    12
    0
    1
    Hello all.

    Hoping someone can help me! i have an 2004 audi a3 2.0tdi BKD engine and have just got it back after having a new front end on at a local bodyshop due to a slight accident!
    I picked the car up on thursday and it has no power a total lack of boost yet you can hear the turbo spool. the car has been in the bodyshop for 3-4 weeks when i dropped it there the car had no engine issues what so ever and ran like a dream!
    i got the car home and scanned it using VAGCOM i got error code p0102 Air flow sensr Signal input to low. i changed the air flow meter the follwing day for an aftermarket one which was no better. I was told it would be the cheap air flow meter at fault so i returned it and went to the dealer. Having fitted a genuine one the car remains the same and VAGCOM still says fault code p0102!!
    Usuing a multimeter into the back of the plug going in to the meter i can get a 5v live yet only 1.5v coming back to the ecu which im told it should be higher and rise to 4.8v when revs are on which it doesnt. I have checked all vac pipes and all are fine. Intercooler pipes all pressurise ok also! i am now lost with it pleeeeeeeeeeease can someone help?

    Many Thanks in Advance

    Adam
     
  2. Nev1984

    Nev1984 New Member

    12
    0
    1
    anybody help? :banghead:
     
  3. SAiLO

    SAiLO Well-Known Member VCDS Map User

    1,058
    55
    48
    You should speak to the garage that you left your car with.
     
  4. Nev1984

    Nev1984 New Member

    12
    0
    1
    have done and will be doing again tommorow, was just hoping i could fix it without him having it back for weeks on end :\
     
  5. Nev1984

    Nev1984 New Member

    12
    0
    1
    Done a little more reading at this Mass airflow sensor for 2.0 TDI and i dont have a 12v supply coming down pin 2, anyone know if this connects to a relay or is straight from the ECU? :shrug:
     
  6. phil76

    phil76 Active Member

    572
    40
    28
    If its had a front end on it i would be getting them to check things like intercooler hoses or a thrust sensor if they have one on the intercoolers ?
     
  7. APAutomotive

    APAutomotive Shark Performance Shropshire

    82
    3
    8
    How bad was front end damage?

    Is it possible that you have a chaffed wire thus not getting correct voltage?
     

Share This Page