1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help needed in fitting an amp.....

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by lawrence, Jan 24, 2006.

  1. lawrence

    lawrence Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    hi there, just wondering if anyone fitted an amp into the their car, and if so where did you find a hole to feed the power cable from the battery to the inside of the car?
    I had a look myself last night, but could'nt see any holes?
    Any help would be great!
    cheers
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. easytease

    easytease cheesypeas

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    there is (i think) a gromet behind the glovebox. im not sure though as im yet to tackle said event in the audi.
     
  4. be carfull where you stick you hole or you will have a swiming pool in your car

    when i bought my audi the owner before me must of had a amp in it he stuck the cable where the bonnet pull cable goes but he didnt seal the hole so water got intothe car it took me a long time striping the dash and making the the hole water tight
     
  5. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,002
    Likes Received:
    387
    The best place is the ECU box, put a slit into the grommet from under the bonnet and run it thru there. As its so accessable its dead easy to seal up. I have 0wg in mine no problems
     
  6. Soupie69uk

    Soupie69uk Owner

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    11
    Mine comes through under where the pollen filter is and it comes through behind the glove box then i ran it under the trim on the passenger side of the car.

    Then under the rear seat into the boot.
     
  7. madkebab

    madkebab Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    399
    Likes Received:
    0
    Same as Mawhitey - This is the best route. Power down right of car, RCA cables down the left.
     
  8. madvw

    madvw Active Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    2,488
    Likes Received:
    2
    absolutely. keep the power and signals seperate.
     
  9. docurley

    docurley Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2003
    Messages:
    3,950
    Likes Received:
    39
    I would say pop open the ECU box and drill a whole in the bottom of the casing feed the cable up into there and then straight in to the car near the fuse box and then straight to the rear via the seal.
     
  10. Phantom_A4

    Phantom_A4 Member

    Joined:
    Jan 7, 2006
    Messages:
    563
    Likes Received:
    1
    I ran my power cable through the hole in the off side wing where the bonnet mount is, and through the passenger side with all the wiring. It requires a bit of water proofing, but no drilling etc is required!
     
  11. docurley

    docurley Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2003
    Messages:
    3,950
    Likes Received:
    39
    The only drilling is to the plastic casing for the ECU.
     
  12. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    38
    You don't need to drill the ECU at all there is a spare grommet already there made for the job.
     
  13. lawrence

    lawrence Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    cheers guys for the help, will give it a go tomorrow morning
    cheers
     

Share This Page