1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help needed be4 i give up

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Ian Beale, Feb 4, 2013.

  1. Ian Beale
    Offline

    Ian Beale New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Right ive just fit a replacement engine to my 1.8T as the original give up
    I fit a New waterpump and timing belt kit
    also cleared out the breather system fitting a new elbow as original was broke

    The car starts and ticks over fine and also revs without issue and when took for test drive along my street for around 30-40 yards car seems to boost fine ( wont test drive any further until problems are rectified )

    The 2 problems
    1. The water system will not bleed
    2. Oil light/sign comes on dash cluster when revving the car

    Somebody please help me before i either give up and break the car or sell as it is
    #1
  2. AlexGSi2000
    Offline

    AlexGSi2000 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2012
    Messages:
    1,191
    Likes Received:
    115
    Did you change the thermostat? - all coolant pipes plumbed in correctly?

    - Oil light I think would refer to oil pressure, did you check the oil pickup on the new engine?
    #2
  3. Ian Beale
    Offline

    Ian Beale New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    I ve tried both thermostat's from both engines and all pipes plumbed correctly ( will be buying new thermosat to eliminate problem)

    I never checked Oil pick up on new engine no is there an easy way to check this or is it a matter of removing sump
    #3
  4. bez101
    Online

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,705
    Likes Received:
    489
    sump off to check
    and while its off just replace the pick up pipe
    how many miles has the engine got on it ?
    #4
  5. Ian Beale
    Offline

    Ian Beale New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    engine as 85k and running fine before removal and the reason i never thought about swapping the pick up over
    does the subframe need removing for sump removal
    Also is there any other possible reasons for oil light whats the common problems (also nothing on diagnostics check)
    I'm new to these engines all help is grateful
    #5

Share This Page