1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help needed asap!!!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by leeds A3 1.8T, Jul 17, 2011.

  1. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2011]
    hi, iv got a a3 1.8t agu and having some prob's, iv changed the coil packs, air flow meter, temp sens and the plugs and still no joy. the car sounds like its running on 3 cillinders and shakes a lot aswel for life of me i cant sort it. could it be a fuel prob or something like that? please help me guys as i need the use of the car every day :(
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 21, 2014]

  3. 666markyboy
    Offline

    666markyboy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    1,131
    Likes Received:
    34
    [Jul 17, 2011]
    Have you had it scanned for error codes ??? first place to start really
    #2
  4. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2011]
    no not yet but been told it may not show any faults, thanks for the help, how much dose it cost to have it scanned?
    #3
  5. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2011]
    could it be the n57?
    #4
  6. Dane
    Offline

    Dane Faster than a V12 Q7

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    4,016
    Likes Received:
    93
    [Jul 17, 2011]
    Don't guess dude get it scanned, theres probably an asn member close to you that'll do it for a beer.

    If you changed all the coil packs and it's still missfiring it could be an injector fault. But there's no point in guessing
    #5
  7. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2011]
    ok thanks mate :) will if there is, was thinking a fueling fault :\
    #6
  8. Jay A3
    Offline

    Jay A3 More power

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    1,945
    Likes Received:
    263
    [Jul 17, 2011]
    I would say get it scanned too, my engine shook alot idle, you can see it rocking back and fourth...
    Turned out to be the Air mass sensor, i just unplugged it, restarted the engine and it went back to normal. Can run like it for abit, but would recommend changing the air mass asap (if that is the problem)
    #7
  9. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2011]
    have done that, my mate has the same car and we were swaping things all over the car and still no joy :( will have to get her on the vagcom i think
    #8
  10. Alex C
    Offline

    Alex C Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    2,804
    Likes Received:
    200
    [Jul 17, 2011]
    ...sounds like you spent a fair amount of money before trying to identify the cause, Why?

    Get it scanned. Even if you pay for a scan it can't cost as much as coilpacks, plugs, maf & temp sensor.... surely?
    #9
  11. Dani_B19
    Offline

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,303
    Likes Received:
    90
    [Jul 17, 2011]
    Leak, you checked all the vac/boost lines? Check all pcv and under the inlet manifold.
    #10
  12. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 18, 2011]
    got a guy coming out today to put her on the computer but been reading lots about the prob and think it could be a sticky valve :( will keep you posted on the outcome..........thanks guys
    #11
  13. TDIQ
    Offline

    TDIQ 8L > 8P > 8V

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    777
    Likes Received:
    6
    [Jul 18, 2011]
    Could also be a HT lead, worth considering.
    #12
  14. Alex C
    Offline

    Alex C Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    2,804
    Likes Received:
    200
    [Jul 18, 2011]
    HT lead? .....coilpacks?
    #13
  15. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 18, 2011]
    car just been on the computer and no faults found, but we found that theres no spark to no.1 :/
    put new coil packs on 2 days ago so im stuck again :(
    #14
  16. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [Jul 18, 2011]
    Check the loom that goes to the coil packs, you will have to pull all the black tape off and inspect
    #15
  17. Dane
    Offline

    Dane Faster than a V12 Q7

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    4,016
    Likes Received:
    93
    [Jul 18, 2011]
    +1
    #16
  18. badger5
    Offline

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,551
    Likes Received:
    791
    [Jul 18, 2011]
    AGU... Ign TCS pack on airbox.. no sparkie when its died

    pretty sure its this
    #17
  19. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [Jul 18, 2011]
    Good shout forgot it was an AGU....
    #18
  20. dannyh
    Offline

    dannyh Nogaro S3

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    792
    Likes Received:
    12
    [Jul 18, 2011]
    Sounds like this is the Spark plug apmlifier to me mate, buy a new one and swap it over or try your mates. It will cause a missfire and it is fastened to the back of your airbox
    #19
  21. leeds A3 1.8T
    Offline

    leeds A3 1.8T Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Jul 18, 2011]
    cheers badger5 that was the fault!!!!!!!
    thanks to all who tried to help :) shes running sweet as nut now im back in love with the a3 now
    #20
  22. badger5
    Offline

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,551
    Likes Received:
    791
    [Jul 18, 2011]
    glad it was the problem..
    good luck
    #21
  23. Dane
    Offline

    Dane Faster than a V12 Q7

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    4,016
    Likes Received:
    93
  24. badger5
    Offline

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,551
    Likes Received:
    791
    [Jul 18, 2011]
    lucky (at times)
    #23
  25. DaveA3
    Offline

    DaveA3 Audi A-Trizzle!

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    2,374
    Likes Received:
    14
    [Jul 18, 2011]
    i was gonna say but i was too late :( i had the same a few months back. Think it was sandip who said to try this first before anything else and it worked.
    #24

Share This Page