1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help needed after replacing injector seals

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by epox, Jun 16, 2013.

  1. epox

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    718
    Likes Received:
    50
    as above
    after replacing filters and seals to all injectors. the car is miss firing and smelling of unburnt fuel from the exhaust.
    wires to the injectors seem fine.
    i did not disconnect any of the fuel lines, just unboltet the fuel rail to get to the clips and injectors.

    any ideas

    thanks mark
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Team Brill Red Black Edition

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,755
    Likes Received:
    1,602
    Have you put the seals in the right position Mark ?
     
  4. epox

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    718
    Likes Received:
    50
    yes, just o rings and small plastic washer on end of injector.
     
  5. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Team Brill Red Black Edition

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,755
    Likes Received:
    1,602
    Sounds like when I changed mine and put the wrong seals to seal the joint on the injector
     
  6. epox

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    718
    Likes Received:
    50
    thouth that to, seals came as a part of a kit, even put old seals back on! still getting a miss fire and loads white smoke from exhaust.

    thought this would be a simple job:sadlike:
     
  7. dusty

    dusty Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Have you got the top and bottom o rings mixed up they look the Same but the part numbers are different
     
  8. epox

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    718
    Likes Received:
    50
    did a quick test with injectors on fuel rail and not fitted into manifold, turned engin over, 1 injector spraying all the time!!!

    looks like the injector is fooked, swaped it over to other lead incase it was the wireing but got the same result.

    must have damaged it some how,

    cheers mark
     
  9. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Team Brill Red Black Edition

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,755
    Likes Received:
    1,602
    Visually you can see any problems,you been juggling them ?
     
  10. epox

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    718
    Likes Received:
    50
    new injector all back to normal


    mark
     
  11. Scullies

    Scullies Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2012
    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    441
    thats some dangeroooos fault finding. :undwech:

    Glad to hear its all sorted now.
     
  12. epox

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    718
    Likes Received:
    50
    ye not to be recommended, did have plenty of towel over the manifold:hubbahubba:
     

Share This Page