1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help Lost All Electrics

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Taza, Nov 22, 2012.

  1. Taza

    Taza New Member

    Joined:
    Nov 22, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Last night driving through Manchester in major trafic,battery alarm came on then lights went out,drove car into car park lost power steering,
    Is there a Alternator fuse if so what size,going back today to see if we can get her going.
    Will take my meter and carry out a few test.

    cheers

    the battery symbol on the dash is on when you switch ignition on then goes out when engine runs ???
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. lloydie1

    lloydie1 Member

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    2

    Sounds like the alternator belt has snapped if you lost the power steering as well.
     
  4. Taza

    Taza New Member

    Joined:
    Nov 22, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Belt is OK
     
  5. Vex182

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    78
    This happened to me when my alternator failed at 99k. Best to get it tested, my battery went flat and even a jump start did not help because the car just went flat right away.
     
  6. Taza

    Taza New Member

    Joined:
    Nov 22, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Just checked voltage at the battery when engine only 12v,ordered new alternator,removed alternator it's got a weird pulley.never seen one like this,

    Cheers
     
  7. Vex182

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    78
    Do you mean the pulley on the alternator? It's a clutch type so slips when turned backwards.
     
  8. Taza

    Taza New Member

    Joined:
    Nov 22, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Yes on the pulley,the clutch type,but why ???
     
  9. Vex182

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    78
    No idea, my old one and new ones the same. I fitted the new one 2.5k ago and all has been well. What mileage did yours go at?
     
  10. Taza

    Taza New Member

    Joined:
    Nov 22, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    100K
     
  11. Sam_

    Sam_ Down under

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    2,928
    Likes Received:
    411
    Did you get strange popping now and then through the stereo before this? I have a feeling mine is going. Having some power issues.
     
  12. Vex182

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    78
    Mine went without any warning at all. Was just on the motorway at about 60mph, the car beeped and he battery light came up and within 2-3 miles later it all died and I coasted to a stop, could not even reach the next junction to get off at :( Strange that yours went at the same mileage, I was 99,970!
     

Share This Page