1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help! Indicator issue is driving me nuts!

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Reload, Oct 17, 2013.

  1. Reload
    Offline

    Reload Bird is the Word!

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    50
    [Oct 17, 2013]
    My indicators seem to be having an issue, for the last six months or so. When the ignition is turned on (not always) I get a bulb out warning in the left or right (or both!) indicators. If I put the indicators on that side it clicks rapidly a few times (like a bulb is out) then flashes normally and the warning disappears. There seems to be no reason for this and its totally random, it also only happens on ignition on and not when traveling etc.
    I have checked all wiring and connections, even tried swapping bulbs with no luck. My fave Indy garage checked it as well and fared no better.
    Has anyone encountered this before or perhaps can diagnose the problem? Any help will be much appreciated
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 29, 2014]

  3. Chillout
    Offline

    Chillout Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    596
    Likes Received:
    48
    [Oct 17, 2013]
    Do your hazards work correctly at all times ?
    #2
  4. Reload
    Offline

    Reload Bird is the Word!

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    50
    [Oct 17, 2013]
    Haven't tried them with a bulb out warning on initial ignition but normally they are fine
    #3
  5. Boon
    Offline

    Boon Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    53
    [Oct 18, 2013]
    Hazard switch could be one, but more than likely you have a bad earth normally on rear lights...

    Pop the units out and check wiring and connectors, give them a clean up if needed



    Another test you could try would be if your pressing the brake pedal when the error occurs (causing the bad earth) the bulb out error happens?
    #4
    Reload likes this.
  6. Reload
    Offline

    Reload Bird is the Word!

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    50
    [Oct 20, 2013]
    Thanks, I'll give them a check
    #5
  7. Dannykn9
    Offline

    Dannykn9 "Cruise My Ride" VCDS Map User

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    1,119
    Likes Received:
    53
    [Oct 21, 2013]
    Have you changed your side lights to LED one's?

    EDIT:

    Just seen your signature. Swap out your LED side lights for original bulbs, and see if this fixes the problem. If so, then it is more than likely the resistors on your LED's have burnt out given a canbus warning for bulbs out.
    #6
    Reload likes this.
  8. Reload
    Offline

    Reload Bird is the Word!

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    50
    [Oct 21, 2013]
    I'll check the LED ones, but I dont think that's the source. Cheers for the feedback
    #7

Share This Page