1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help! I have a misfire

stevehall Jan 24, 2010

  1. stevehall

    stevehall Member VCDS Map User

    300
    0
    16
    Ahhh Help!

    This morning on the way to the train station my car started to missfire 15 mins into the trip!

    I had my vag com lead with me and i got the fault codes.

    Address 01: Engine Labels: 06F-907-115-AXX.lbl
    Part No SW: 8E0 910 115 J HW: 8E0 907 115 C
    Component: 2.0l R4/4V TFSI 0080
    Revision: --H02--- Serial number:
    Coding: 010C0003190F0120
    Shop #: WSC 00411 210 91522
    2 Faults Found:
    000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
    P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100001
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 1
    Mileage: 154974 km
    Time Indication: 0
    Freeze Frame:
    RPM: 1098 /min
    Load: 47.0 %
    Speed: 4.0 km/h
    Temperature: 94.0°C
    Temperature: 22.0°C
    Absolute Pres.: 990.0 mbar
    Voltage: 13.589 V
    000771 - Cylinder 3: Misfire Detected
    P0303 - 001 - Upper Limit Exceeded
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100001
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 1
    Mileage: 154974 km
    Time Indication: 0
    Freeze Frame:
    RPM: 1461 /min
    Load: 55.3 %
    Speed: 10.0 km/h
    Temperature: 94.0°C
    Temperature: 21.0°C
    Absolute Pres.: 990.0 mbar
    Voltage: 13.589 V
    Readiness: 0110 0101


    I am now on my way to London so not going to be able to do anything! I have called the RAC and they are going to take a look at the car.

    Any idea's on what this fault could be?
     
  2. stevehall

    stevehall Member VCDS Map User

    300
    0
    16
    The RAC have now been out and my Audi wont even start!!

    App there is no sparks anymore?

    I am not at home to talk to him as having to work away this week!

    Anyone know a good garage who can have a look? In the North West / Rochdale / Littleborough area?
     
  3. stevehall

    stevehall Member VCDS Map User

    300
    0
    16
    Well.... Still not got car running.... But im impressed with the wax!

    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 28, 2010
  4. stevehall

    stevehall Member VCDS Map User

    300
    0
    16
    I had two pencil coil packs go down, so in the end was a quick easy fix
     
  5. jwhat

    jwhat Member VCDS Map User

    541
    2
    18
    Glad you got this sorted.
     
  6. Marrow

    Marrow Member

    587
    4
    16
    had a miss fire on mine for ages what was yours like ?
    Mine seems to miss fire around 2000 rpm then its fine ? Its in for a service next month so will get them to look at coil packs then I think its my number 1 suspect !
     
  7. stevehall

    stevehall Member VCDS Map User

    300
    0
    16
    It was horrible, no power, very rough and always there! From first fault to not starting was about 20 mins!

    One of the coils had melted it was that bad...
     

Share This Page