1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help heating issues

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Biddy, Jan 12, 2013.

  1. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Hi all right its had a full flush new rad all bleed but still bottom hose is cold when im driving im getting some heat but stand still and it goes cold help
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. gen.heinz guderian

    gen.heinz guderian Well-Known Member
    Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,346
    Likes Received:
    125
    What does the temp gauge read? Has it had new Thermostat?
     
  4. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    It sits at 90 and no it hasnt had stat
     
    #3 Biddy, Jan 12, 2013
    Last edited: Jan 12, 2013
  5. stu_m

    stu_m Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    37
    your bottom hose will be cold! its the colder air back in to the engine from the rad and in this weather there will be very little flow in the rad

    sounds like you need to check the motors for the heating inside the car or the heater matrix could be sludged up
     
  6. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Would it not be a littleh warm instead of stone cold
     
  7. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Should i put thermostat
    in it
     
  8. stu_m

    stu_m Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    37
    If the car sits at 90 then the stat is fine!

    if it only gets to about 70 the stat is on its way

    if it doesnt move off the bottom mark then stat is stuck open

    if you want to change it for peace of mind go ahead
     
  9. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Ok mate if stat is ok i wont change as they are anything from 50 to 100 notes i have noticed that the fans run constant with engine started we took the sensorj plug off but they still run could the air con system cause them to be running and would that cause the prob with the heating
     
  10. stu_m

    stu_m Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    37
    what engine is it?

    you need to get it scanned for faults for the fans its probably a duff sensor

    If the temp sensor goes tits up it will put the fans on constantly

    get the fan issue sorted first then go from there
     
  11. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Its 51 plate 18 turbo
     
  12. Biddy

    Biddy Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Hi all prob sorted it was blocked matrix
     

Share This Page