1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help Engine Management Light On

Discussion in 'TT/TT-S/TT-RS Forum' started by taj, Jan 5, 2005.

  1. taj
    Offline

    taj Member

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2005]

    Hi Guys

    The engine management light has come on. It has come on before about twice and gone out after about 30 mins or so. It has come on again and stayed on. What could this mean or is it just the electrics playing up. The car is a TT 225 2001 X Plate. Any ideas much appreciated.

    Taj
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 24, 2014]

  3. monty77
    Offline

    monty77 Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    391
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2005]
    [ QUOTE ]
    taj said:

    Hi Guys

    The engine management light has come on. It has come on before about twice and gone out after about 30 mins or so. It has come on again and stayed on. What could this mean or is it just the electrics playing up. The car is a TT 225 2001 X Plate. Any ideas much appreciated.

    Taj

    [/ QUOTE ]

    Could be absolutely anything unfortunately /ubbthreads/images/graemlins/frown.gif

    ...drive it gently for now - whereabouts are you? Anyone local to you with VAGCOM and a laptop who could read the codes for you? Once you have the codes, the real fun begins!

    Adam
    #2
  4. taj
    Offline

    taj Member

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2005]

    I live in Hayes West London. Anyone with VAG-COM locally. I don't mind travelling.

    Thanks

    Taj
    #3
  5. monty77
    Offline

    monty77 Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    391
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2005]
    I work in Crawley which is fairly close, I'm sure there are people closer though.

    Cheers,
    Adam
    #4
  6. monty77
    Offline

    monty77 Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    391
    Likes Received:
    0
    [Jan 7, 2005]
    Well here are the engine fault codes read from Taj's motor:

    17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S1: Performance too Low
    P1103 - 35-10 - - - Intermittent
    16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High
    P0118 - 35-10 - - - Intermittent
    16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit
    P0130 - 35-10 - - - Intermittent

    Good old CTS is in there - it looks like the old black type too as opposed to the newer green.

    Anyone know if the TT uses a 2 lambda setup? If so which one are the codes against? And how easy is it to swap?

    Cheers,
    Adam
    #5
  7. taj
    Offline

    taj Member

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    [Jan 13, 2005]

    Hi

    Just like to say a big thank you to Monty77 for all his help with pinpointing the faults with VAG-COM. He's been truly invaluable source of help and knowledge.

    Cheers Mate
    #6
  8. amb276s3
    Offline

    amb276s3 bird spotter

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    292
    Likes Received:
    0
    [Jan 13, 2005]
    Hi, had this prob with my 02 S3, after months of going back to the stealers and having Audi come to my house to 'clear' the light, it turned out to be coolant temp sensor.
    #7

Share This Page