1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP>> Couple of issues ... are they interlinked.. suggestions please ??

JonBoi25 Sep 25, 2011

  1. JonBoi25

    JonBoi25 Member

    236
    16
    18
    Hi everyone,

    I had a warning light come up earlier which i believe to be an indication that brake pads are low! ill double check them but im sure they have loads of pad left so can this warning light refer to brake fluid level?? The level i also need to check.

    I Have also been monitoring the creamy sludge in the coolant expansion bottle :(! i took the bottle and cleaned it out yesterday but the sludge has returned by this afternoon. there seems to be no smell or feel of oil in the liquid nor do i seem to be loosing oil...
    I recently changed the turbo and had to clean out the coolant pipes as they were blocked up i just wonder if the sludge is contaminents due to age / 100,000 miles on clock. any suggestions?

    The intake system was presurrised to 2-2.5 bar by some hooligans at a garage in doing this all of the system that normally see's vacuum would be taking a hacking from the Positive pressure !! is there any part of the intake system that if damaged could ccause these symptoms in the expansion bottle???

    Any advice welcome,

    Many thanks :)
     
  2. JonBoi25

    JonBoi25 Member

    236
    16
    18
    Anyone please :) ??
     
  3. Sandip

    Sandip Well-Known Member

    2,435
    86
    48
    Hate to say but most likely to be the headgasket or the head itself what's cracked :(
     
  4. sportquattro

    sportquattro Active Member

    834
    51
    28
    As above head gasket or head by the sound of it, creamy coolant the giveaway
     
  5. SiGainey

    SiGainey Member

    488
    4
    18
    Get a sniffer test done on the coolant. Easy and cheap way to see if exhaust gases are in the coolant. At least tells you if you have a problem or not...
     
  6. JonBoi25

    JonBoi25 Member

    236
    16
    18
    Cheers for the comments guys. Ps. There is no sign of coolant etc in the oil system .
     
  7. Sant.

    Sant. Member

    50
    1
    6
    Could it be just that someone's put the wrong coolant in and they've mixed?
    Have you tried flushing the system and refilling with new G12++?

    Just a thought.. :)
     

Share This Page