1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help car wont start think fuel prob

jim s3 Jan 2, 2009

  1. jim s3

    jim s3 Member

    321
    0
    16
    right then guys i had the car running fine for the last few weeks but now when i get in the car to go and start it i cant hear the fuel pump prime and car wontfire up what could it be????i took the fuel lines off in the engine bay and put a cup in the lines thinking when i go to start the car fuel would come out but nothing....


    fuel pump?
    fuel pump relay?
    fuel filter??

    any help would be good oh and no fault codes come up..
     
  2. Purple Princess

    Purple Princess Moderator Moderator

    1,044
    2
    36
    Fuel pump realy would be the easiest and cheapest to check. You could try bridging the connections just to see if the pump will run, also i assume it is sparking as that would rule out crank sensor etc.

    I assume the imo light goes off on the dashboard.
     
  3. jim s3

    jim s3 Member

    321
    0
    16
    yeah everything else is fine... it done even prime.. where is the relay?????
     
  4. Nilz

    Nilz Defo worth the wait :) Team Ibis TFSI Owners Group quattro Audi A4 S-line owners group saloon Manual

    11,361
    899
    113
    Would it be the ignition coil at all??
     
  5. kevandalice

    kevandalice Member

    69
    1
    6
    Could be the crank sensor (engine speed sensor) if you're not getting a spark, which i guess you're not as you put some fuel through
     
  6. jim s3

    jim s3 Member

    321
    0
    16
    changed relay and still nothing tested the fuel pump and that works but no fuel getting through to engine the pump doesnt prime when turn keys..

    it doing my head in now going to check that i have a spark now
     
  7. jim s3

    jim s3 Member

    321
    0
    16
    got fuel now but no spark lol where is the ignition coil??
     
  8. kevandalice

    kevandalice Member

    69
    1
    6
    Have you scanned the car? When my crank sensor failed 2 weeks ago it didn't show up on vagcom until the day i fixed it which was 3 days after it wouldn 't start, even though i turned it over every day. If it is the crank sensor that is faulty, it will cost £30 from your local parts place
     

Share This Page