1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help!!! Can't read diagnostics on Audi A3 Quattro

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Mikey3000, Jun 26, 2013.

  1. Mikey3000
    Offline

    Mikey3000 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    [Jun 26, 2013]
    Hi guys,

    My car has gone in to an Audi specialist today for a major service, a clean up of the throttle body, and a replacement thermostat.

    All is well except for that the specialist is being unable to connect to the car's ECU. This is strange because the car was only with them two weeks ago for new discs and pads when they successfully ran diagnostics to find out why the airbag warning light was illuminated.

    Moving forward to today, the passenger airbag has been reconnected and the warning light has gone out. Also I have removed and refitted the radio as part of work to replace the center console fascia and hazard relay. After this, the specialist can no longer connect to the ECU. My first thought is could it be the radio. My first thought is could this be my removal and refitting of the radio? When I took it out I triggered the anti-theft mechanism so even though it is reconnected it is not currently working. Is it conceivable that this is what is stopping the communication with the ECU.

    Any thoughts/opinions would be gratefully received :)

    Cheers,

    Mike
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,922
    Likes Received:
    1,336
    [Jun 26, 2013]
    Checked the diagnostics fuse? can't remember what number it is off hand though but should be on the printed diagram on the drivers side panel (where the fuse box is)

    <tuffty/>
    #2
  4. Mikey3000
    Offline

    Mikey3000 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    [Jun 26, 2013]
    Thanks tuffty,

    I shall have a look tomorrow when I get the car back. It's staying overnight at the specialist, and so I'm temporarily rolling around in a Seat Ibiza - not a great look for a 6' 5" bloke lol
    #3
  5. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [Jun 26, 2013]
    Ive heard or read that the stereo can be a problem when connecting to the ECU, so i think your on the right track...
    #4

Share This Page