1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP! Boot Keeps Opening!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Pete20vt, Jan 5, 2011.

  1. Pete20vt
    Offline

    Pete20vt Supermoto Junkie

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2011]
    After unlocking the car the boot opens?! I can hear the lock operating as if i'd used the boot open button by the number plate lights. Even if i get out and shut it the motor goes again and it opens again! This obvioulsy isnt good as the motor keeps persisting in opening the boot any time the car is unlocked including while driving.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 25, 2014]

  3. Pete20vt
    Offline

    Pete20vt Supermoto Junkie

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2011]
    Will take the boot trim off and check the switches as maybe they are stuck on?
    #2
  4. 19scotty81
    Offline

    19scotty81 Push down and across !!!!!!!!!

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2011]
    Check for water in the microswitch when you get the trim off !
    #3
  5. Pete20vt
    Offline

    Pete20vt Supermoto Junkie

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2011]
    Thanks, will do.
    #4
  6. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [Jan 5, 2011]
    yeah, common problem, something to do with the rear wash leaking iirc
    #5
  7. Pete20vt
    Offline

    Pete20vt Supermoto Junkie

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    [Jan 6, 2011]
    Connectors dont look too bad at all, there is a tiny bit of corrosion in each connector so have added a little WD40 to see if that helps.
    #6
  8. Pete20vt
    Offline

    Pete20vt Supermoto Junkie

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    [Jan 6, 2011]
    WD40 made no difference. Is it the plugs that play up or the actual switches as it looks like i will be replacing them?
    #7
  9. willson1983
    Offline

    willson1983 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Jan 13, 2011]
    Did you solve this problem? Mine has started doing it today!
    #8
  10. Pete20vt
    Offline

    Pete20vt Supermoto Junkie

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    [Jan 13, 2011]
    No all ive done is unplug both connectors to the two switches meaning that i can only open the boot with the key. Partly as i havnt had time to get to Audi and partly because im not sure what i should be replacing, switches or connectors?
    #9
  11. willson1983
    Offline

    willson1983 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Jan 13, 2011]
    Same solution as me. Also I noticed my touch switched have stopped working guessing at the same time.
    #10
  12. 1991ash
    Offline

    1991ash New Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Apr 4, 2011]
    I NEED HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........ i have the exact same problem with my audi a3 Facelift model (2000-2003 shape).. the boot keeps poping open, and once its poped open, i can hear it still trying to pop open!! even wen its open! and it does it wen the car is stationary after being started up, and while driving!! What would cause this problem? can i fix it? DIY style?
    #11
  13. jc_1989
    Offline

    jc_1989 Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Apr 4, 2011]
    the easiest way to fix would be to replace both the switches and the plugs/pins. that way you get rid of all the corrosion and have fresh connections!
    #12

Share This Page