1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP a3 quattro just died!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by cawood, Mar 23, 2007.

  1. cawood
    Offline

    cawood Member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    erm help please
    the birds Audi A3 quattro has just died!!

    there is no life in it what so ever, nothing works, nothing lights up just dead!

    it has been working fine up until now and this has just happened
    need to get it running before we finish work so we can get home n get out on the piss

    guessing its something to do with the bty, gonna get some jump leads n try that & also try cleaning all the contacts. what else?

    heres some pics of the bty, whats that terminal block on top of the bty?

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    #1
  2. HmanS3
    Offline

    HmanS3 Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    is there any juice in the Battery? Have you tryed some jump leads on it ?
    #2
  3. HmanS3
    Offline

    HmanS3 Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    check the Main earth strap is still attached


    With a complete loss like this its usually some thing really simple

    Try putting jump starting from another car if you have no luck there using one of the jumper leads connect from the Battery - to an exposed area of metal on the Engine block then try it !

    pretty sure it will be the Earth or the Battery is fooBar!
    #3
  4. cawood
    Offline

    cawood Member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    thanks for your help matey!

    wheres the earth strap? lol

    gonna go get some jump leads now n try soon, soon as i can get out of work!

    when trying to jump using the car bodywork, should i use neg to car body n pos to pos on the bty?

    can i use a multimeter on the bty to check for life?

    soz bit simple when it comes to this ha ha
    #4
  5. SamDude
    Offline

    SamDude Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    2
    If you turn the ignition, do the electrics turn on?
    Clock/radio/lights?

    If not, then its a safe bet the battery is having a long weekend.
    #5
  6. HmanS3
    Offline

    HmanS3 Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    i would just go for straight battery to battery to start with mate then if that doesn't work move the negative/Earth Jump lead from your battery to the Engine block and try again
    #6
  7. HmanS3
    Offline

    HmanS3 Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
  8. cawood
    Offline

    cawood Member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    thanks for help lads

    just jumped it, worked fine! see how it runs over the weekend
    #8
  9. IN-A3
    Offline

    IN-A3 Member

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    456
    Likes Received:
    0
    try looking in view hole for battery condition.

    Undo vent caps and check water level.
    #9

Share This Page