1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Helllllllllppppppppp please!!!!!!!

Discussion in 'A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)' started by audi-a6, Sep 26, 2011.

  1. audi-a6

    audi-a6 Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    542
    Likes Received:
    25
    I got an audi 2.7t 1999, for a while now the traction control randomly cuts in, normally under load, but i just ignored it, then today i was going along (about 15-20mph) and i went round a sharp bend and it felt like the abs cut in, i was not even touching the brake! also just before coming to a complete stop i can feel the brake pedal juddering (abs cutting in im guessing) and now i just popped out and the abs and traction control light came on, so i stopped, turned off then back on again, it stays off for a few seconds then comes back on.......... any ideas.......?????????
     
  2. B5NUT

    B5NUT Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,673
    Likes Received:
    352
    I think you need to get the car scanned with vcds, that will tell you why the light is on. Try these guys used them to complete my autobox oil changed and had other friends recommend them. Advanced Auto Repairs
     
    #2 B5NUT, Sep 26, 2011
    Last edited: Sep 26, 2011
  3. elan2s

    elan2s Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    269
    Likes Received:
    14
    Common cause can be the brake light switch, if that fails then the ABS and EPS lights can come on as the systems get confused. Worth checking if the brake lights are coming on when you press the pedal, ultimately though a scan may be required to tell you the fault
     
  4. audi-a6

    audi-a6 Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    542
    Likes Received:
    25
    solved it, i just took all the sensors off, rubbed them with a bit of wet/dry sandpaper, now the lights have gone off and works fine :)
     
    ballomatic likes this.
  5. ballomatic

    ballomatic New Member

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    rubbed the connections to the sensors with sand paper?
     
  6. ballomatic

    ballomatic New Member

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    rubbed the connections to the sensors with sandpaper?
     

Share This Page