1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Heating

Biddy Apr 3, 2013

  1. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Hi all got a4 18t 2002 heater blows cool air little bit of heat sometimes top hose is hot bottom hose is cold both heater matrix hoses luke warm flushed heater matrix and its clear any ideas pls
     
  2. stu_m

    stu_m Well-Known Member VCDS Map User

    1,440
    38
    48
    Does the car get up to temperature ok?
     
  3. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Yes mate sits at 90 all the time doesnt drop or increase
     
  4. madmike01uk

    madmike01uk Member

    430
    21
    18
    is your coolant up to the max mark? If it's low you won't get any hot air into the cabin.
     
  5. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Hi yes coolant is up to max mark
     
  6. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    air in the system ?
    its a ****er to get out
     
  7. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Bleed it at top heater hose and from metal pipe that runs over top off engine no air coming out of either just water
     
  8. stu_m

    stu_m Well-Known Member VCDS Map User

    1,440
    38
    48
    If your getting up to temp ok then it can only be air or a blockage somewhere

    Did it just stop working or is it after a coolant change? If it just stopped I would go with the blockage
     
  9. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Not worked well ever since iv had it i have flushed system new rad every thing seems to flow ok only thing is bottom hose stays cold and top hose hot and matrix hoses cool flushed matrix and flowed ok running out of solutions at least we are getting some sunshine keeps me warm lol
     
  10. Mike B

    Mike B Well-Known Member

    1,101
    40
    48
    ARE the control flaps OK?
     
  11. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    To be honest dont know how do i check pls
     
  12. stu_m

    stu_m Well-Known Member VCDS Map User

    1,440
    38
    48
    When you say top and bottom hose do you mean at the rad at the front if so there's nothing wrong with that it means the rad is doing its job

    If one of the hoses out the heater matrix is cold your problem lies within the heater matrix
     
  13. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Hi yes top hose out of rad hot bottom hose which i think goes to thermostat is cold both hoses from matrix luke warm
     
  14. stu_m

    stu_m Well-Known Member VCDS Map User

    1,440
    38
    48
    dont worry about the ones at the rad the bottom one is the cold inlet to the engine it should be cold

    someone has mentioned before about something you put in the coolant that flushed the system out and is supposed to work great....I dont know what it is called though!

    and also as mentioned check the flaps to make sure they are operating as they should
     
  15. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Ok cheers how do i check flaps pls
     
  16. stu_m

    stu_m Well-Known Member VCDS Map User

    1,440
    38
    48
    you would have to remove the glove box and there is also one on the drivers side

    I cant remember off the top of my head which ones are which

    a scan should show a problem with them plus you can check the operation with vcds
     
  17. Biddy

    Biddy Member

    75
    0
    6
    Ok mate thanks for all the replys
     

Share This Page