1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Heaters stopped working any ideas?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by djdougalno1, Jan 17, 2010.

  1. djdougalno1
    Offline

    djdougalno1 Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    189
    Likes Received:
    1
    [Jan 17, 2010]
    ok this morning i noticed the heater making a funny noise like u could hear the fan inside as u turned it up it went away so i turned it off for a while then when i turned it on again nothing all the controls are working on the display but no air been blown through the vents any ideas what it could be. its pre facelift controls digital aswell
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 23, 2014]

  3. rossbrownlee
    Offline

    rossbrownlee Ross_S4

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    [Jan 17, 2010]
    get it scanned mate there'll probably be a fault code up.
    #2
  4. HTC
    Offline

    HTC Active Member

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    0
    [Jan 17, 2010]
    Well if you were hearing strange noises then I'd imagine the motor has failed, but first check the fuse.
    #3
  5. Lemon S3
    Offline

    Lemon S3 Alex

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    16
    [Jan 17, 2010]
    It could be the wiring on the fan, you go over a bump n it'll come back on.
    What you want to do is remove the glove box which is held on by torx screws, theres 3 holding the top on as you open the glove box lid, remove the plastic cover on the side (like the fuse box cover) and there will be another 3 or 4 there, then there's 1 on the right side of the little shelf under the glove box.
    It will now come off and you will see the fan right in front of you, there is a big connector with 2 wires attached to it which is about 2 to 3 inches wide. Wriggle that about and your fan should come on, if not...then I don't know lol or the motor is on it's way out. If it does come on then you can either replace the plug or if you want a quick fix then wriggle it into a position where your fan works and tape it in place.
    Hope this helps!
    #4
  6. djdougalno1
    Offline

    djdougalno1 Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    189
    Likes Received:
    1
    [Jan 17, 2010]
    cheers guys will go an try now
    #5
  7. New2Audi
    Offline

    New2Audi Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Mar 31, 2010]
    Mine has done the same! :( Did you have any luck after your findings, and any remedy?
    #6
  8. Lemon S3
    Offline

    Lemon S3 Alex

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    16
    [Mar 31, 2010]
    I did make a thread on how to fix this but can't seem to find it.
    #7
  9. Lemon S3
    Offline

    Lemon S3 Alex

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    16
  10. New2Audi
    Offline

    New2Audi Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    [Mar 31, 2010]
    Thats cool. So did you have to replace with a new fan ? How much?
    #9
  11. Lemon S3
    Offline

    Lemon S3 Alex

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    16
    [Mar 31, 2010]
    Nope didn't replace fan, just cut the plug and replaced with spade connectors. Been working perfect ever since.
    #10

Share This Page