1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Heaters not working

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by mark.colledge, Dec 9, 2011.

  1. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 9, 2011]
    Evening guys,

    i went to turn my heaters on and 1-3 dont work?
    however number 4 does.

    does anyone know a fix? i have checked fuses.

    thanks
    #1
  2. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,906
    Likes Received:
    1,365
    [Dec 9, 2011]
    Heaters, expand on this further please, as isnt really the best description.
    #2
  3. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 9, 2011]
    sorry. the blowers?
    heat is there when its on 4 just it seems the switch that controls the other 4 aint working.
    #3
  4. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,906
    Likes Received:
    1,365
    [Dec 9, 2011]
    Ok so you have manual heating, not climate.
    #4
  5. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 9, 2011]
    yeahh manual.
    #5
  6. Lewis583
    Offline

    Lewis583 Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    933
    Likes Received:
    84
    [Dec 9, 2011]
    Just to be sure, do you mean the fan speed control? If so, the heater rheostat has the same symptoms when they fail (Only full speed works).
    #6
  7. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 10, 2011]
    yes fan speed control.
    #7
  8. Ash187
    Offline

    Ash187 Audi-Retrofits.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    7,107
    Likes Received:
    556
    [Dec 10, 2011]
    the resistor in the manual heating console has gone, just happened to a friend of mine in her ford focus. go to any good auto electrician and they should be able to sort it.
    your car is just using on and off instead of resistance assisted heating. so 0 = off and 4 = on. 1,2,3 is activated by the use of the resistor
    #8
  9. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 13, 2011]
    i have ordered a heating console off ebay (apparently Working) and it still doesnt! ahhhhhh.
    #9
  10. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 13, 2011]
    does anyone know where the resistors are located? under the glove box?
    #10
  11. Lewis583
    Offline

    Lewis583 Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    933
    Likes Received:
    84
    [Dec 13, 2011]
    #11
  12. Khufu
    Offline

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,704
    Likes Received:
    30
    [Dec 13, 2011]
    was going to say it will be more likely attached to actual blower motor area. Had to do it on my mk2 golf & it was part of fan housing.
    #12
  13. mark.colledge
    Offline

    mark.colledge Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    [Dec 14, 2011]
    thanks.

    i have located the resistor and upon testing it it appears the thermal resistor had foooofffed up.
    i have ordered one so i hope that will sort it (fingers crossed).

    i dont think there is anything else it could be, could it?
    #13

Share This Page