1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Heater Blowers Problem.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by blodderz, Feb 17, 2014.

  1. blodderz
    Offline

    blodderz Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    2
    [Feb 17, 2014]
    Hello,

    Ive had this problem for a short while now and it hasn't really bothered me but I think it's time to get it fixed. I've noticed when I've got my heaters set to 'HI' they never really get that hot, for example after a 30mins drive to work with the heaters on 'HI' and blowers set to max the cabin never really warms up much, and the blowers don't seem too powerful. Has anyone else experience this?

    A few pointers to note are the ECON light won't turn off, it is constantly illuminated and also my temp gauges never moves.

    Thanks,
    Andy
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 31, 2014]

  3. LEE69
    Offline

    LEE69 07 170 DSG

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    971
    Likes Received:
    115
    [Feb 17, 2014]
    Sounds like the thermostat is stuck open, but saying that i have never known the dash gauge to not move at the same time, unless, the CTS sender is bust too.
    Does the dash gauge go up if stationary?
    #2
  4. SmithyAG
    Online

    SmithyAG Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2013
    Messages:
    412
    Likes Received:
    61
    [Feb 17, 2014]
    Best get the car scanned for a better idea of whats wrong.

    Does sound like a dodgy thermostat though.
    #3
  5. blodderz
    Offline

    blodderz Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    2
    [Feb 17, 2014]
    Nope, temperature gauge on the dash never moves at all. ECON light is always illuminated and won't turn off.
    #4
  6. LEE69
    Offline

    LEE69 07 170 DSG

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    971
    Likes Received:
    115
    [Feb 17, 2014]
    Unusual for it to be both at the same time, but certainly looks like it in your case.
    #5
  7. blodderz
    Offline

    blodderz Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    2
    [Feb 17, 2014]
    Had a quick look on the internet and people are suggesting a check the following two things

    1. Temperature Sensor
    2. Thermostat

    Looked up both parts and can get both for £15 delivered, for the sake of this both parts will be purchased and I'll fit them on thursday and report back with my results. Thanks again for all your help!
    #6
    LEE69 likes this.
  8. LEE69
    Offline

    LEE69 07 170 DSG

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    971
    Likes Received:
    115
    [Feb 17, 2014]
    I'd only be using genuine parts they are critical to the running of the car.
    #7
  9. blodderz
    Offline

    blodderz Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    2
    [Feb 17, 2014]
    Both parts sourced from europarts.co.uk

    Had a little look into the ECON light and going to try getting it re-gassed from kwikfit, if this doesn't work then it looks like I need a new G65 sensor which is around £50!
    #8
  10. LEE69
    Offline

    LEE69 07 170 DSG

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    971
    Likes Received:
    115
    [Feb 17, 2014]
    Ok, heard of failures but you'll hear of them anywhere.Let us know how it goes.
    #9

Share This Page