1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Head unit

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by laney, Feb 6, 2012.

  1. laney

    laney Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Is it best to buy an aftermarket head unit or can
    You adapt something to take aux on standard
    Unit?
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    17,572
    Likes Received:
    640
    Standard units a bucket of **** so your just as well replacing it.
     
  4. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    44
    You can get a Connects2 box for about £30 which allows AUX in via the cd changer input
     
  5. Danman1

    Danman1 Thorough noob

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    342
    Likes Received:
    18
    I had an after market head unit in my S3, replaced it with an original because it was better in my eyes. However the after market one is a Sony explod which had a 3.5 mm aux jack on the front. £40 if you want it. Like new, with wiring to go into an 8l a3/S3

    Dan
     
  6. The Doctor

    The Doctor Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    1,399
    Likes Received:
    189
    I have one of these in my S3 - works fine, keeps the OEM look and the MP3 hides away in the glovebox.
     
  7. stumpy83

    stumpy83 one legged wonder

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    im looking for an OEM set to replace my pioneer, you can purchase a cable from ebay for about £9 for an aux ;)
     
  8. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    44
    Those cables are just a cable, which will be useless on its own, you need a box of electronics that simulate the CD changer otherwise the HU will just ignore the connection
     
  9. stumpy83

    stumpy83 one legged wonder

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    the lead im thinking dosent need any box it will connect via the blue mini iso socket at the back of the unit which will give you a direct aux
    and you control the music via your external device
     
  10. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    44
    Ahh the magic lead yes I forgot about that one. And how do you select the mini blue ISO socket as a valid source with no CD changer connected to it?
    As said you need a Connects2 or similar to emulate a CD changer so that the HU then allows you to select the CD input as a valid source
     
  11. stumpy83

    stumpy83 one legged wonder

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    well i know it works so thats ok for me ;)
    the stereo thinks its connected to a cd changer, the apporpriate pin is grounded which fouls the head unit to think its the changer then allows the (LEFT / RIGHT) input to act as an aux input
     
    #10 stumpy83, Feb 7, 2012
    Last edited: Feb 7, 2012
  12. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    44
    Wow think how annoyed Dension, xcarlink & Connects2 will be when they find out. All that R&D replicating a databus and all they had to do was ground a single pin!
     
  13. stumpy83

    stumpy83 one legged wonder

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    your very sarky!!!! and its the same with peugeot,
    do you know everything?

    im not gonna argue with you guru
     
  14. laney

    laney Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    One problem guys mine doesnt have a cd player, i like the unit thats in now so wanted to keep it but
    if to much hassle il buy aftermarket
     
  15. stumpy83

    stumpy83 one legged wonder

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    on the reverse of the unit is there a yellow / blue / green socket above the power / speaker iso??
     
  16. laney

    laney Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    just changing convo slightly, do you know how hard it is to fit face lift lights?
     

Share This Page