1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hard Starting when WARM

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by connasm, Oct 31, 2013.

  1. connasm

    connasm New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I have a 2005 A4, 2.0 TDI. Recently bought from a local dealer.

    Car starts perfect from cold, but when the engine is heated up it turns over a few times before firing and when it does fire the bremse light flashes a few times. What could be the problem? Car is still under warranty so I want to get it sorted ASAP. It has been back in the garage and they changed the thermostat sensor but it didn't work!

    Any help would be appreciated.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. sidibear

    sidibear Looking for Zombies !!
    Staff Member Moderator Audi A4

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,204
    Likes Received:
    587
    Breather hole in the filler cap blocked?


    Bremse light is a small machine gun. Rough area where you live if you have one fitted :laugh:
     
    NHN likes this.
  4. connasm

    connasm New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Must take a look at that too, thanks. I've also seen a good few people saying that it could be the temp sensor for the coolant. Garage seem a bit confused or not interested for some reason! :( The Bremse light flashes 3 or 4 times after a hard start why would that be?
     
  5. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,051
    Likes Received:
    1,396
    Starter motor or coolant sender are common ones to check tbh when engines warm & bad starting.
     
  6. connasm

    connasm New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Cheers for the advice. Hoping that it's the temp sensor on the coolant. Looks to be the easiest fix but knowing my look will turn out to be more!
     
  7. pistonripper

    pistonripper Member

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    I had the same problem for a while now. Changed coolant and fuel temp sensor no difference. I'm thinking this may be a route to my mpg problem. Starts on first turn when cold. Anybody know any s@it hot techs in the Birmingham area.
     
  8. connasm

    connasm New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    What sort of MPG are you getting at the moment

    If you find the cure will you please let me know, I want to get this fixed before my warranty runs out in a month!
     
  9. lynallbel

    lynallbel Active Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    395
    Likes Received:
    36
    I havent a clue on audis, but on my wifes old mini, there were twos sensors, one for dash gauge, other for ecu.
     
  10. Big Al

    Big Al A4 B7 bits for sale!!

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    467
    Likes Received:
    64
    Get yourself to Badger 5 in Gloucester for a fix mate. Alternatively Audi themselves are great in Birmingham and Solihull. Forget the local VW 'specialists' as they are all hopeless - as are Midland VW in Cannock.
     
  11. pistonripper

    pistonripper Member

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2

    im getting 22/24mpg...likewise if you find one let me know
     

Share This Page